HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öldüren silahta ilginç tesadüf!

Şehit edilen polis memuru Ali Kızıloğlu’na saldırıda kullanılan tabancanın, üç yıl önce Kırıkhan’da görev yapan bir astsubayın çalınan beylik silahı olduğu ortaya çıktı.

Öldüren silahta ilginç tesadüf!

Diyarbakır’da iki günde iki polis memurunun şehit edilmesi kaygı yaratırken, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç başkanlığında Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve istihbarat birimlerinin katılımıyla yapılan olağanüstü toplantıda cinayetler ele alındı.

Bu arada önceki akşamki saldırıda şehit edilen Hatay Kırıkhanlı polis memuru Ali Kızıloğlu’na saldırıda kullanılan tabancanın, üç yıl önce Kırıkhan’da görev yapan bir astsubayın çalınan beylik silahı olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru 25 yaşındaki Ali Kızıloğlu önceki akşam Kayapınar’daki evinin önünde, otomobilini park ettiği sırada uğradığı saldırının ardından kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Ağabeyi formasını giydi
Şehidin cenazesi dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önündeki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Hatay Kırıkhan’a gönderildi. Kızıloğlu, Kırıkhan’da kendisiyle aynı adı taşıyan ve 2 yıl önce vefat eden babası Ali Kızıloğlu’nun yanında toprağa verildi.
Cenaze töreninde şehidin savcı adayı olan ağabeyi Muhammet Bestami Kızıloğlu törene kardeşinin polis üniformasını giyerek katıldı, göğsündeki fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Kardeşinin şehit olması nedeniyle bugün yapılacak olan sınava da katılmayacağı öğrenilen savcı adayı Kızıloğlu’nu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz sakinleştirmeye çalıştı.

Cinayet silahı çalıntı
Cinayetin ardından mobese kayıtlarını inceleyen polis, olayın ardından bir kişinin yaya olarak kaçıp yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki mezarlığa girdiğini tesbit etti. Mezarlıkta yapılan araştırmada cinayette kullanılan tabanca ile giysiler bulundu. Balistik incelemede Kırıkhanlı polisin öldürülmesinde kullanılan tabancanın 2011 yılında Kırıkhan’da görev yapan.

Adanalı astsubay K.D.’nin Adana Otogarı’nda çalınan beylik tabancası olduğu ortaya çıktı. Astsubay K.D.’nin o dönem yaptığı başvuru üzerine yapılan araştırmada çalınan tabancasının bulunamadığı öğrenildi.

Diyarbakır’da polis memuru Osman Bal’ın ve Ali Kızıloğlu’nun bir gün arayla şehit edilmesi üzerine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, dün Sabah Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile istihbarat birimlerinin de katıldığı acil güvenlik toplantısı düzenledi. Vali Kıraç, toplantının ardından şehit Ali Kızıloğlu için Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen uğurlama törenine katıldı. Kıraç, Diyarbakır’da iki günde iki polisin hayatını kaybetmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Eylemi gerçekleştirenleri hain ilan ediyorum. Kargaşa yaratmak isteyenler ve ortamı bulandırmak isteyenlerin yaptığı bir iştir” diye konuştu. Kıraç, iki olayın bağlantısının araştırıldığını sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler