HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Olmayan okula müdür olarak atandı!

Muğla’nın Milas İlçesi Kısırlar İlköğretim Okulu’nda müdür olarak görev yapan Ramazan Kurt, branş değişikliği için başvuruda bulununca adı olup kendi olmayan ortaokula müdür olarak atandı.

Olmayan okula müdür olarak atandı!
Kurt bunun üzerine branş değişikliğinden vazgeçtiğini eski okulu Kısırlar İlkokulu’ndaki müdürlük görevine geri dönmek istediğini belirten yeni bir dilekçe verdi. Ancak Kurt, olmayan Kisirlar Ortaokulu’dan eski okuluna Türkçe öğretmeni olarak atanınca maaşında 300 lira düşme oldu. Ramazan Kurt yasal yollara başvurdu. Kurt’un avukatı Akın Vahit Karaca “Mevzuat son derece açık. Kesinlikle atamalarda art niyet var' dedi.x
Milas İlçesi Kısırlar İlköğretim Okulu’nda müdür olarak görev yapan Ramazan Kurt, sınıf öğretmenliği olan braşının Türkçe öğretmenliğine değiştirilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden başvuruda bulundu. Ancak 26 Eylül 2012’de 187137 kod numaralı adı olup kendi olmayan Milas Kisirlar Ortaokulu’na müdür olarak atandı. Kurt, Kisirlar Ortaokulu olmadığını belirtip eksi okulu Kısırlar İlköğretim Okulu’na yeni adıyla Kısırlar İlkokulu’nda müdür olarak kalmak istediğini belirterek yeni bir başvuruda bulundu. Ancak Kurt, 17 Aralık 2012’de eski okuluna Türkçe öğretmeni olarak atandı. Maaşında da 300 lira düşüş olan Kurt, “Konu yargıya taşındı. Yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum. Önce olmayan bir okula müdür olarak, sonra da yine o olmayan okuldan müdürü olduğum okula Türkçe öğretmeni olarak tayinim çıktı. Bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum' dedi.
Ramazan Kurt’un avukatı Akın Vahit Karaca da, “Müvekkilim hiç var olmayan 187137 kod numaralı Kisirlar Ortaokulu’na müdür olarak atandı. Atama Yönetmeliğinin 1. maddesi 7’nci bendine göre görev yapılan okul tercih edilirse idarecilik düşmez maddesini örnek göstererek Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tayin isteğinin iptal edilmesini ve eski görevinde kalmasını isteyen dilekçe yazdı. Bu dikkate alınmadan sanki yeniden tayin istemiş gibi 712275 kod numaralı eski okulu Kısırlar İlkokulu’na Türkçe Öğretmeni olarak atandı. Durumun düzeltilmesi için Milli Eğitim ve bakanlıklara dilekçeler yazdı ama hiçbir işe yaramadı. Müvekkilim son derece mağdur oldu. Herkes kendisinin ceza alarak müdürlükten alındığını sanıyor' dedi. (DHA)

[**

**](https://twitter.com/#!/HaberMynet)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler