HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölmeden önce kendi mezarını yaptıran Hüsnü Züber vefat etti

Bursa'nın tanınmış simalarından Hüsnü Züber vefat etti. Mezarını önceden yaptıran Züber, vasiyeti üzerine bir hafta sonra defnedilecek.

Ölmeden önce kendi mezarını yaptıran Hüsnü Züber vefat etti

Emekli harita mühendisi, yarbay ve dağlama sanatçısı Hüsnü Züber, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Evinde düşerek baygın halde bulunan Züber, özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Ağaç dağlamanın yanı sıra folklor araştırmacısı ve koleksiyoncu olan Hüsnü Züber birçok sergi açmıştı. 10 sene önce Hamitler Kent Mezarlığı'ndan kendisine bir mezar bile satın alan Hüsnü Züber, 'Sağlığımdamezarımı bile kendim yaptırayım, dostlarım öldükten sonra uğraşmasınlar" demişti.

Ölümünü herkesin bilmesini, ondan sonra cenazaesinin defnedilmesini vasiyet eden Züber'in cenazesi bir hafta sonra kaldırılacak.

Muradiye semtinde Muradiye Hamamı'nın hemen arkasında bulunan, 19 yüzyıldan kalma Osmanlı evi, 1836 yılında devlet misafirhanesi, daha sonra Rus konsolosluğu olarak kullanıldı. 1877 - 1988 yılları arasında mesken olarak kullanılan ev, Züber tarafından satın alınmıştı. Restorasyonun ardından 1992 yılında müze olarak açılan tarihi ev, 1994 yılında Züber tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler