HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölü sayısı 8'e yükseldi

Muğla'nın Datça İlçesi açıklarındaki Kurucabük Mevkii'nde, içinde kaçakların bulunduğu teknenin batması sonucu suya düşüp ölenlerin sayısı 8'e ulaştı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, halen 9 göçmenin sağ olarak kurtarıldığı, 8 göçmenin ölü olarak denizden alındığı, kayıp olduğu değerlendirilen 3 göçmenin ise aranmasına devam edildiğini bildirdi.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Datça ilçesi açıklarında içerisinde göçmen grubu bulunan ahşap teknenin battığı bilgisinin alınması üzerine bölgeye süratle 2 sahil güvenlik botu ile 1 sahil güvenlik helikopteri sevk edildiğini belirtti.

Arama kurtarma çalışmalarına Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 1 helikopterin de katıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Arama kurtarma operasyonu neticesinde 9 göçmen sağ olarak kurtarılmış, 8 göçmen ise ölü olarak denizden alınmıştır. Göçmenlerden alınan ifadelerden, ahşap tekne içerisinde yaklaşık 20 kişi oldukları öğrenilmiş ve kayıp olduğu değerlendirilen 3 göçmenin arama faaliyetlerine 3 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik ve 1 hava kuvvetleri helikopteri ile devam edilmektedir."

Ege'de 143 göçmen de kurtarıldı

Bu arada, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekiplerince, 3-6 Nisan tarihlerinde Aydın'ın Didim ilçesi, Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçeleri ile İzmir'in Karaburun ilçelerinde yapılan 6 ayrı arama kurtarma faaliyetinde, lastik botlarla seyahat eden 143 kaçak göçmen kurtarıldı. Datça açıklarında batan ahşap tekneden kurtarılan 9 kişiyle birlikte son 3 gün içinde sahil güvenlik ekiplerince kurtarılan kaçak göçmen sayısı 152 oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler