HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Onlar yıllardır PKK’nın elindeler

PKK’nın elindeki 16 isim arasında Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman çavuşlar Kemal Ekinci, Zihni Koç ve polis Nadir Özgen de var

Onlar yıllardır PKK’nın elindeler

Barış sürecinde PKK lideri Abdullah Öcalan ile dün İmralı’da bir görüşme gerçekleştiren BDP heyeti, Öcalan’ın PKK’nın kaçırdığı asker ve kamu görevlileriyle ilgili “PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı. Umarım en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar” dediğini söyledi.

Barış süreciyle birlikte PKK’nın kaçırdığı asker ve kamu görevlilerinin serbest bırakılması için İmralı’dan PKK’ya mesaj geldi. İmralı’da dün gerçekleştirilen görüşmelerde Öcalan’ın kamuoyuna iletilmesi için BDP heyetine verdiği notlarda “PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı. Abdullah Öcalan ile sürdürülen barış sürecinde yakınları PKK’nın elinde tutsak olan aileler ise sosyal paylaşım sitesi Twitter ’da PKK tarafından kaçırılan asker ve kamu görevlilerinin serbest bırakılması için kampanya başlattı. Kampanyanın kısa sürede çok fazla destek almasının ardından aileler Meclis’e giderek CHP’ li Melda Onur ve Haydar Akar’la da konuyla ilgili görüşme yaptı. Aileler CHP’li milletvekillerine PKK’nın elinde rehin 16 kişiden oluşan bir liste verdi.

Aydın’ın Söke ilçesi nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Nadir Özgen’den 7 Eylül 2011 tarihinden beri haber alınamıyor. Van’ın Çatak Emniyet Amirliği’nde görev yapan Özgen, katıldığı bir düğünden evine dönerken bir grup PKK’lı tarafından kaçırıldı.

35 yaşındaki Astsubay Abdullah Söpçeler, 9 Temmuz 2011’de Diyarbakır’ın Lice ilçesi Fis Ovası’nda PKK’lı teröristlerce kaçırıldı. Diyarbakır ’da kaza yapmış gibi davranarak yol kesen PKK ’lı grup tarafından, içinde bulunduğu araçtan indirilen Lice 2 ’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ’nda görevli Astsubay Abdullah Söpçeler’den bugüne kadar hiç haber alınamadı.

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, 9 Ağustos 2011 tarihinde Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş’un Şenyayla Karayolu’nda 10 kişiden oluşan PKK’lı bir grup terörist tarafından kaçırıldı. Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş’un Şenyayla Karayolu’nda yol çevirmesi yaparak kimliklerini kontrol eden teröristler, Muş’tan Diyarbakır istikametine giden minibüste bulunan Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu’nu araçtan indirerek kaçırdı.

Uzman Çavuş Zihni Koç, 9 Temmuz 2011 ’de astsubay Abdullah Söpçeler’le birlikte Diyarbakır’ın Lice ilçesi Fis Ovası’nda PKK tarafından kaçırıldı. Amasya Merkez’e bağlı Karaali köyü nüfusuna kayıtlı Koç, PKK’nın eline geçtiğinde bacağındaki rahatsızlık nedeniyle geçici olarak Lice’de görev yapıyordu. Uzman çavuşun annesi 53 yaşındaki Gülsüm Koç oğlunun üzüntüsüne dayanamayarak geçtiğimiz yıl hayatını kaybetti.
Kemal Ekinci ise PKK’lı teröristler tarafından 1 Ekim 2011 tarihinde Şırnak’ta kaçırıldı.

güncel haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler