HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Operasyonda ikinci dalga geliyor!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ikinci dalga için düğmeye basıldı...

Operasyonda ikinci dalga geliyor!

Radikal'in iddiasına göre, Savcılık aralarında çok ünlü isimlerin de olduğu listeyi İstanbul Emniyeti'ne gönderdi. Ancak Emniyet'in nasıl hareket edeceği merak konusu. Geçen hafta da İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. Ancak Emniyet, Arıbaş'ı ifadeye göndermemişti.

Başsavcılıktan operasyon açıklaması
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise, İstanbul'da Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yürütülen bir soruşturma veya operasyon yok' açıklaması yaptı.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK YAŞANIYOR!

Sözcü gazetesi ise şu iddialarda bulundu: Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ikinci dalga geliyor. Savcılığın operasyon emri verdiği emniyetin ise söz konusu emri hala uygulamadığı öğrenildi.

Yolsuzluk ve rüşvette operasyonunda ikinci dalga geliyor… Operasyon için hedefte olan isimlerin aralarında çok ünlü isimler var ancak Emniyet’in nasıl hareket edeceği kesin değil. Neler olacağı merakla bekleniyor.

Soruşturmayı ise Ergenekon soruşturmasına bakan TMK Savcısı Muammer Aktaş‘ın yürüttüğü belirtiliyor. Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının emniyete ulaştığı ifade ediliyor. İddiaya göre önümüzdeki dakikalarda operasyon başlayacak. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik yapılacağı ifade edilen operasyonun yürütülmekte olan soruşturmadan farklı olduğu belirtiliyor. Emniyetin nasıl hareket edeceği merak konusu. Geçen hafta da İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. Ancak Emniyet, Arıbaş’ı ifadeye göndermemişti.

30 ünlü isim hakkında arama kararı çıkarıldığı iddia ediliyor. Kamuoyuna sızan gözaltı listesinde bomba etkisi yaratacak isimler bulunuyor.

Edinilen bilgilere göre savcılık İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne operasyon talimatı verdi. Ancak Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir uygulama ile İstanbul Emniyet’i söz konusu emri bekletmeye aldı.

“GÖRMEDİK DUYMADIK”

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’ndan üst düzey bir yetkilinin “Görülmemiş bir şey liste hazır alınacak isimler hazır ancak adli kolluk kuvveti görevindeki polis emri uygulamıyor” dediği iddia edildi.

Şimdi tüm gözler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde.

Ankara'da operasyon iddiası

İstanbul'da 17 Aralık'ta başlayan ve üç bakanın istifa etmesine kadar giden yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir yolsuzluk soruşturması için düğmeye bastı.

Milliyet gazetesinden Musa Kesler'in edindiği bilgiye göre; Yeni soruşturma kapsamında, aralarında siyasetçilerin, bürokratların ve işadamlarının da bulunduğu bir çok kişi için operasyon emri verildi. Konuyla ilgili ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığyla İstanbul Emniyetine de gözaltı ve ifade talimatları gönderildi.

Operasyonun İstanbulda yürütülen ve İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz tarafından koordine edilen 17 Aralık soruşturmasından bağımsız olduğu, iki soruşturma arasında bağlantı bulunmadığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcığı konu ile ilgili önümüzdeki saatlerde bir açıklama yapacak

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler