HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ORC'nin 2017 referandum anket sonucunda Evet-Hayır farkı açıldı!

16 Nisan 2016 anayasa referandumuna ilişkin son anket araştırmasının sonucu ORC'den geldi. Ankete göre, 'Evet' ile 'Hayır' arasındaki oy oranı 11 puana yükseldi. 36 ilde yapılan ankette 'Evet' oranları yüzde 55,4 çıkarken, Hayır oranları ise yüzde 44,6 oldu. İşte referanduma az bir zaman kala açıklanan araştırma sonuçları...

ORC'nin 2017 referandum anket sonucunda Evet-Hayır farkı açıldı!

ORC en son referandum anketi sonuçlarını yayınladı. ORC referandum anketi sonuçlarına göre, evet ile hayır arasındaki oy farkı 11 puana yükseldi..

36 ilde 2 bin 740 seçmenle ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ yöntemiyle yapılan ankette, "Evet" oylarının oranı yüzde 55.4 olurken, "Hayır" oyları yüzde 44.6'da kaldı. ORC Başkanı Murat Pösteki, 16 Nisan'a kadar yapılacak çalışmalar ve yurt dışından gelecek oylarla farkın daha da açılabileceğini söyledi.

KONSENSUS ANKETİ

İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun paylaştığı referandum anketi sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 51,2'si 'Hayır' derken; yüzde 48,8'i 'Evet' diyor.

Anket sonuçlarına göre, oy tercihlerinin referandumun gerçekleştirileceği 16 Nisan tarihine kadar değişmeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 89 iken, değişebileceğini dile getirenlerin oranı ise yüzde 8.

GEZİCİ ARAŞTIRMA'NIN ANKETİ

Gezici; İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Antalya, Adana ve Mersin'de 'Hayır' oylarının önde olduğunu duyurarak "Araştırma şirketlerinin %95'i 7 Haziran seçimlerine benzer şekilde 16 nisan referandumuna ilişkin net oranları bildirmekten imtina ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Murat Gezici, son anketlerinin sonuçlarını "Hayır % 51.1 şuan.. Sandığa katılım yüksek olursa Hayır % 53.9 çıkar MHP seçmenin % 70'i kararlı hayır diyor. AK Parti seçmenin % 82'si Kararlı Evet diyor. Halkın % 70'i Evet çıkar inancı taşımasına rağmen Hayırlar önde." diyerek duyurmuştu.

KONDA ANKETİ

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 22 Ocak'ta yaptığı açıklamada, referandumda "Kesin 'evet' çıkar" demenin mümkün olmadığını söyledi. Ağırdır, "Hayır'cılar başarabilir, ama önce 'Başarabiliriz' özgüvenine ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

AVRASYA'DAN MHP BOMBASI

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin 22 Ocak'ta yayınladığı ankete göre, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında MHP seçmeninin yüzde 24.7’si “evet”, yüzde 50.1’i ise “hayır” oyu kullanacak.

Andy-Ar ANKETİ

Andy-Ar Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, 22 Ocak'ta yaptığı açıklamada 'evet' oyları ile 'hayır' oylarının arasında 2 puan fark olduğunu belirterek "Biri 44, diğeri de 42" dedi.

A&G ARAŞTIRMA

A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür, 23 Ocak'ta yaptığı açıklamada, anayasa değişikliği teklifine desteğin yüzde 53 civarında olduğunu söyledi. Gür, söz konusu desteğin iyi bir kampanya ile yüzde 60'lara doğru taşınacağı görüşünü dile getirdi.

METROPOLL ANKETİ

Metropoll Stratejik ve Siyasi Araştırmalar Şirketi'nin 16 Şubat'ta yayınlanan anketi, Kürt illerinde yapıldı. Ankete katılanların yüzde 48'i "Hayır" derken, "Evet" diyenlerin oranı yüzde 30'da kaldı. Kararsız veya soruyu cevapsız bırakanların oranı yüzde 22.


En Çok Aranan Haberler