HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Orhanlı Gişeleri" davasında ara karar

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişelerinde meydana gelen olaylarla ilgili 65'i tutuklu 66 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişelerinde meydana gelen olaylarla ilgili 65'i tutuklu 66 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verildi.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada, ​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı, TBMM ile bir kısım müştekilerin avukatları davaya katılma talebinde bulundu.

Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, müştekilerin davaya katılma talebinin kabulünü, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamı yönünde karar verilmesini, ayrıca esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın kendisine gönderilmesini istedi.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı, TBMM ile bir kısım müştekilerin avukatları​ aracılığıyla yaptıkları davaya katılma taleplerini kabul etti.

Heyet, sanıklara atılı suçun vasıf ve mahiyeti, güvenlik kamera görüntüleri, müşteki ve tanık beyanları, Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporları dikkatte alarak tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

Dosyanın mütalaa hazırlanması için savcılığa gönderilmesine hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Şubat'a erteledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler