HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Orman işgalcisi otelden müdürün eşine dolgun maaş

8 dönüm orman arazisini işgal etmekten açılan davada suçlu bulunan otel, orman işletme bölge müdürünün eşini dolgun ücretle işe aldı. Otelle ilgili geçen yıldan beri işlem yapılmadı.

Orman işgalcisi otelden müdürün eşine dolgun maaş

Sabah'ın haberine göre, İstanbul Şile'ye bağlı Meşrutiyet köyünde faaliyet gösteren Şile Western Garden Otel'in havuz, tenis kortları, spor tesisleri, kafeterya binaları ve bazı rekreasyon alanlarının orman arazisi üzerine inşa edildiğini saptayan Şile Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, otelin kullandığı toplam 8 bin 338 metrekarelik alanın orman sınırları içinde kaldığını tutanak altına alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şile Sulh Ceza Mahkemesi'nce görevlendirilen bilirkişiler Prof. Dr. Ahmet Yeşil, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Şentürk, Ulaş Yunus Özkan ve harita mühendisi Cengiz Taş rapor hazırladı.

Otelin de içinde bulunduğu 14 ada 4 ve 5 No'lu parsellerin sahibi olan Yıltaş Turizm'e açılan davada bilirkişi raporları ve tüm diğer deliller, kullanılan alanın orman arazisinde kaldığını gösterdi. Sonuçta davayı kaybeden otelin, orman arazisini işgal ettiği kesinleşti. Ancak geçen yıl Adana Pozantı'dan Şile Orman İşletme Müdürlüğü'ne tayin edilen ve otelle ilgili işlem yapma yetkisine sahip olan Murat Çakır, bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadı. Bölge Müdürü göreve başladıktan bir hafta sonra, eşi Selma Çakır'ın Şile Western Garden Otel'de işe yerleştirildiği ortaya çıktı. Selma Çakır'ın otelde insan kaynakları bölümünde dolgun ücretle çalışması, otelde işten çıkarılan çalışanların ihbarıyla ortaya çıktı.

BAKANLIĞA BİLDİRİLDİ

İddiaya göre otelin avukatıyla yakın dostluk kuran Çakır ailesi hafta sonlarını avukat ve ailesiyle birlikte geçiriyor. SABAH'a bilgi veren bakanlık yetkilileri, "Denetlemesi ve işlem yapması gereken orman bölge müdürünün eşini söz konusu otelde işe yerleştirmesi etik değil" diye konuştu. Görüştüğümüz otel görevlileri ise Selma Çakır'ın bir yıldır insan kaynakları bölümde çalıştığını doğrulamakla yetindi. Konu hem Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na hem de genel müdürlüğe bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler