HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Eskiden de çok gelir giderdim, o yollar ne berbattı, şimdi yollar Afyon kaymağı gibi oldu"

EDİRNE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bölünmüş yolların çok güzel ve güvenli olduğunu belirterek, "Şimdi yollar Afyon kaymağı gibi oldu." dedi.

Uzunköprü ilçesindeki programın ardından Edirne Valiliğinde, Vali Günay Özdemir'i makamında ziyaret eden Eroğlu, daha sonra valilik basın toplantı salonunda kentteki yatırımlar konusunda bilgi verdi.

Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından temelleri atılacak yatırımların 60 milyon liraya mal olacağını kaydetti.

Edirne'ye sık geldiğini ve yolculuğunun yapılan yollar nedeniyle çok rahat, güvenli geçtiğini vurgulayan Eroğlu, "Eskiden de çok gelir giderdim o yollar ne berbattı, şimdi yollar Afyon kaymağı gibi oldu. Serhat kenti Edirne'ye ne yapılsa azdır. " dedi.

Edirne'deki nehirlerin debisinin artmasına ilişkin soru üzerine Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ergene'de şu anda çok büyük çalışma yapıyoruz. Kanal Edirne de bitme noktasına geldi, 100 metresi kaldı. Taşkınları azaltmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu bizim ilk kez düşündüğümüz zor bir işti ancak Kanal Edirne için DSİ gece gündüz çalıştı, teşekkür ediyorum. Etrafı muhteşem mesire alanı olacak. Kanal Edirne geliyor müjdeler olsun. Ayrıca Ergene Nehri'nin üzerindeki köprülerin yapımı bize ait değil ama Ergene üzerinde 8 köprüyü şehit dedem topçu er Hacı Hasanoğlu Mehmet Efendi'nin ruhuna, onu da yapmak durumundayız."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler