HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ormana yakın oturmanın insanlar üzerindeki 5 olumlu etkisi

Ormana yakın oturmanın insanlar üzerindeki 5 olumlu etkisi

Kim istemez ki evinin penceresinden baktığında gördüğü şeyin orman olmasını? Ya da balkonundan uzansa tutacağı kadar yakın bir başka bina görmek yerine, nefes alacağı bir alana bakarak kahvesini yudumlamayı? Yaşam alanımız olan bir evi satın alırken pek çok şeye dikkat ediyoruz ama gittikçe doğadan da uzaklaşıyoruz. Oysa hayatımızın büyük kısmını geçirdiğimiz evimize yakın bir orman olmasının üzerimizde çok daha fazla olumlu etkisi var.

Günün stresini alır götürür

Tüm gün iş, mesai, toplantı, okul, ders, trafik gibi pek çok sıkıntıyı ardınızda bırakıp eve bir şekilde kendinizi atabilmişseniz işte orada başlıyor hayatınız. Ya huzurla geçireceğiniz saatler sizi bekliyor, ya da konfordan uzak, cadde gürültüsü çekeceğiniz bir evde daha çok yorulacağınız saatler. Oysa hem her şeyin ortasında yer alıp, merkeze yakın oturup, aynı zamanda nefes alabileceğiniz ormanlık alanlara da yakın olmanız mümkün. Bir ev satın alırken o evin penceresinden ne gördüğünüze bir kez daha bakın.

Baharın geldiğini ilk siz görürsünüz

Baharın müjdeleyicisi kiraz ağaçlarını görmek, çiçeklerin kokusunu duymak, yapraklara dokunmak, hafta sonu ailece küçük piknikler yapmak, sabah çayınızı bir ağaç altında demlendirmek kulağa hoş geliyor değil mi? Neden olmasın, isteyin yeter.

Doğanın sunduğu güzelliklerle de sosyalleşebilirsiniz

Sosyalleşmek için gerçekten kapalı mekânlara, kalabalıklara karışmaya ihtiyacımız var mı? Hepimizin dilinde olan şu sosyalleşme ihtiyacına biraz da farklı bir açıdan bakmaya ne dersiniz? Doğada ihtiyacımız olan her şey var. Evinize komşu olan bir orman varsa uzun yürüyüşler yapabilir, hafta sonu piknikleri düzenleyebilir, spor yapabilir, daha aktif olabilir ve ekseriyetle kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.

Estetik duygunuz gelişir

En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir peyzaj mimari, metropolde yaşarken her gün gördüğümüz çarpık kentleşmenin ve kalabalığın çirkinliklerini unutturur. Doğadaki güzellikler ilham verir, yaratıcılığınızı artırır.

Sağlığınıza pozitif katkıları vardır

Yeşil alanların sağladığı oksijen oranı sizi daha sağlıklı bir birey haline getirecektir. Mis gibi çam kokusuna uyanmak ve gün batımında orman içerisine gizlenmiş gölün kenarında soluklanarak günün yorgunluğunu atmak, hem psikolojik hem de fiziksel anlamda sağlığınıza olumlu etkilerde bulunur. Aynı zamanda da yaşam kalitenizi artırır.

Resim İstanbul Nefes ile bu ayrıcalığı yaşamanız mümkün

İstanbul'un en yüksek tepesinde yer alan Aydos Ormanı'na komşu olmak istiyorsanız Resim İstanbul Nefes projesine daha yakından bakın. İstanbul’un ortasında, Anadolu yakasında 7 ilçeye komşu konumundaki tek ilçe Sancaktepe’de bulunan Resim İstanbul Nefes özel bir proje. Nefes etabındaki blokların tamamı aşağıdaki özelliklere hakim ve en yakındır:

· Orman manzarası

· Peyzaj manzarası

· Görüş açısı ferahlığı

· Havuza yakınlık

· Kiraz ağaçları

· Açık hava sineması

· Sosyal tesis

Üstelik ödeme kolaylıkları da mevcut. 120 aya kadar vadelendirme, banka kredili modellerde düşük taksit seçenekleri, ara ve esnek ödemeli modeller, kişiye özel ödeme seçenekleri, 30 ay firma finansmanı seçeneği gibi pek çok kolaylıkla bu dairelerden biri sizin olabilir.

Resim İstanbul Nefes projesini görmek için tıklayın.

.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler