HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osman Partal: İfademdeki boşlukları Zekeriya Öz doldurdu

1993 yılında 33 askerin Bingöl’de şehit edildiği saldırıdan kurtulan er Osman Partal, Ergenekon kumpasında nasıl gizli tanık yapıldığını Karar’a anlattı. ‘Gizli tanık Vatan’ olarak dosyaya girdiğini söyleyen Partal, “Ben ifade verdim, Zekeriya Öz ve FETÖ’cü polisler altını doldurdu. Bizi de kullandılar. Öz, ‘çık TV’lere deşifre ol. Ergenekoncular bir şey yapamaz. Onların işini bitirdik’ diyordu” dedi.

Osman Partal: İfademdeki boşlukları Zekeriya Öz doldurdu

Devleti ele geçirmek için Ergenekon başta olmak üzere kurguladığı davalarla TSK ve diğer devlet kurumlarında tasfiyeler yapan FETÖ’nün ‘gizli tanık’larla sonuç aldığını gösteren önemli bir itiraf ortaya çıktı. Karar gazetesinden Kenan Butakın'ın haberine göre 1993 yılında terör örgütü PKK’nın Bingöl-Elazığ karayolunda 33 askeri şehit ettiği saldırıdan kurtulan erlerden Osman Partal, 2012 yılında FETÖ firarisi Zekeriya Öz ile görüşmesini ve nasıl gizli tanık yapıldığını anlattı.

‘Gizli tanık Vatan’ olarak dosyaya ifadelerinin girdiğini söyleyen Partal, “Zekeriya Öz beni emniyete yönlendirdi. 12 saat ifade verdim. Boşlukları Zekeriya Öz ve polisler doldurdu” dedi. Saldırıda kurtulan askerlerin Ergenekon Davasında dinleneceğine ilişkin haberlerin Zekeriya Öz tarafından medyaya servis edildiğini söyleyen Partal, bunun üzerine Beşiktaş’taki kapatılan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gittiğini kaydetti.

ARTIK DAYANAMAYIP SAVCILIĞA GİTTİM

Savcılıkta Öz’le iki saat kendisiyle görüştüğünü söyleyen Partal, gizli tanık yapıldığını belirterek şunları söyledi: “2012 yılında sürekli gazetelerde saldırıdan sonra kurtulan erlerin Ergenekon davasında dinleneceği şeklinde haberler okudum. Artık dayanamayıp savcılığa gittim. Keşke gitmeseydim. Ergenekon davası için beni de kullandılar. Gidip sizin çağırmanıza gerek yok ben geldim dedim. 2 saat konuştuk. Beni emniyete terörle mücadele şubesine gönderdi.

ZEKERİYA ÖZ, O DÖNEM BANA 'GİZLİ TANIKLIK' YAP DEDİ

12 saat ifade verdim. İfademde boşluklar vardı. Onları polisler ve Zekeriya Öz doldurdu. Şöyle mi oldu, böyle mi oldu diyerek ifadeyi tamamladılar. Bazen cümlelerin nereye geldiğini anlamıyorsun. Zekeriya Öz, o dönem bana gizli tanıklık yap dedi. Bir de gazetelere çıkayım mı diye sorunca da çık çık dedi. TV’lere hepsine konuş dedi. Çık ve Ergenekoncuları tek tek anlat, deşifre ol sana zarar veremezler dedi. Onları bitirdik dedi. Tabii hiçbir şey bilmiyordum. İfademi alan bazı polislerin 17-25 Aralık’tan sonra gözaltına alındığını duydum. Aradan zaman geçti ve baktım ki kullanılmışım. Çünkü söylediğim her şey bir malzeme. Osman Partal konuşuyor ama gerisini kendisi dolduruyor. Şimdi bakınca kullanıldığımı hissediyorum.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler