HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmaniye bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Kurban Bayramı namaz saati kaçta sorusunun cevabı Diyanet bayram namazı saatleri açıklamasıyla belli oldu. Peki Osmaniye Kurban bayram namazı saati kaçta? Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, Osmaniye kurban bayramı namazı saati sizler için haberimizde yer alıyor. İşte Osmaniye'de kılınacak bayram namazı saati.

Osmaniye bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Osmaniye bayram namazı saati kaçta sorusu Diyanet tarafından cevaplandırıldı. Kurban Bayramı için bayram namazı saati kaçta sorusu camiye gidecekler için oldukça önemli. Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşlar kendi illerindeki bayram namazı saatini araştırıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ise Osmaniye bayram namazı saati açıklandı. Peki, Osmaniye için bayram namazı saati kaçta?

Bayram namazı saati bölgeye ve illere göre değişiklik gösteriyor. Bu yüzden Osmaniye'de yaşayan vatandaşlar buradaki bayram namazı saati konusunu merak ediyor. İşte Osmaniye bayram namaz saati bilgisi...

​Osmaniye'de yaşayan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde dostlarıyla beraber camiye gidecekler. Osmaniye bayram namazı saat kaçta kılınacak? Osmaniye, hangi camilere akın edecek?

OSMANİYE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIYOR?

Bahçe: 06.43

Düziçi: 06.43

Hasanbeyli: 06.43

Kadirli: 06.45

Osmaniye: 06.44

Sumbaş: 06.45

Toprakkale: 06.45

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı nasıl kılınır sorusu her bayram sorulan sorulardan biridir. Her ne kadar bayram namazı kılmayı bilsek de mutlaka bir göz atmak da fayda vardır. İşte bayram namazı nasıl kılınır sorusunun cevabı...

Bayram namazı bayramın ilk günü, güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır. Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir. İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını yapar. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Ardından imamla birlikte rükû ve secde edilir.

Ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir.
Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir. Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için “İki salla bir bağla üç salla bir yat.” şeklinde bir tekerleme de yapılmıştır

OSMANİYE'DE BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ CAMİLER

Bayram namazını Osmaniye kılacaklar bu huşuyu cemaatle yaşamak için erkenden kalkacak ve yakınlarındaki camilere gidecekler. Yozgat'ın çok ziyaret edilen camileri için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

Zafer Camii
İhlas Camii
Alibeyli Camii
Kurtuluş Camii

KADINLAR BAYRAM NAMAZI KILAR MI?

Hz. Peygamber (s.a.s.) kadınları bayram namazına katılmaya teşvik etmiştir (Buhari, ‘İdeyn, 15-21; Müslim, Salatü’l-’ideyn 1-3, 10-12). Bir hadislerinde Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Henüz kocaya gitmemiş genç kızlar, perde arkasında yaşayan kadınlar ve hayızlı kadınlar evlerinden çıksınlar; hayra ve müminlerin duasına şahit olsunlar. Ancak, hayızlı kadınlar, namaz kılınan yerden ayrı bir yerde dursunlar” (Buhari, Hac 81)
Bu haber mihraphaber.com'dan alınmıştır.

BAYRAM NAMAZI HUTBESİNİN VACİPLERİ

1. Taharete dikkat etmek,

  1. Setr-i avrete riâyet etmek,
  2. Hutbeyi ayakta okumak.

Hutbenin sünnetleri

1. Ezanı dinlemek,

  1. Hatibin huzurunda ezan okunması,
  2. Hutbeyi ikiye ayırmak,
  3. Her iki hutbeye de Allah'a hamd ü senayla başlamak,
  4. Müslümanlara va'z u nasihatta bulunmak,
  5. İkinci hutbede duâ etmek,
  6. Şehâdet cümlesinin iki kısmını da okumak,
  7. Hutbeyi uzatmamak,
  8. Hutbeyi kolay işitilecek bir sesle okumak,
  9. İki hutbe arasında oturmak,
  10. Siyah giyinmek.
  11. Hanefî mezhebinde sünnet olan bâzı maddeler Şafiî mezhebinde farzdır.
  12. O bakımdan sünnetlere riâyet edilirse, her iki mezhebin görüşleri yerine getirilmiş olur.
    Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler