HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSO El Bab'ın 2 kilometre yakınında

Özgür Suriye Ordusu, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab'ın DEAŞ'tan kurtarılması evresine geçti. İlerleyişi süren ÖSO birlikleri Bab'ın 2 kilometre yakınına ulaştı.

ÖSO El Bab'ın 2 kilometre yakınında

Harekat bölgesindeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Mare-Cerablus hattında güneye doğru son 3 gündür ilerleyişine hız veren ÖSO güçleri operasyonun yeni aşamasına geçti.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD unsurlarının Bab ilçesine yaklaşması üzerine 02.00 sularında hızla harekete geçen ÖSO güçleri Hazvan, Süsyan, Aldana, Kıyran, Uglan ve Avlan köyleri ile bazı meskun mahalleri DEAŞ'tan aldı.

Böylece, TSK destekli ÖSO, Bab ilçesinin 2 kilometre yakınına ulaşmış oldu.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaklaşık bin 600 kilometrekarelik alan teröristlerden arındırılırken derinlik Türkiye sınırından güneye doğru 27 kilometreye ulaşmış durumda.

TEMİZLEMEDEN DÖNMEYECEĞİZ

DAEŞ kontrolünde olan El Bab harekatına bin 500 muhalif savaşçı katılırken, Türkiye'den 40 tank ve 15 zırhlı araç bölgeye sevk edildi. Türkiye için PYD terör koridorunun kesilmesi açısından kritik öneme sahip El Bab, muhalifler için ise Cerablus, Çobanbey, Azez, Mera hattının güvenliğinin sağlanması sebebiyle büyük önem taşıyor.

3 HATTAN BİRDEN SALDIRI

TSK tarafından kara ve hava desteği verilen Suriyeli Muhalifler, Kuzey ve Batı yönünden ve 3 hattan birden saldıracak. Bab-Çobanbey yolunu takip ederek ilerleyen Muhalif birlikler ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Şeyh Elvan, Numan köyleri ile birlikte Süsyen ve Kubbesin diğer saldırı hatları olacak. Öte yandan Taana, Tel Madik ve Karamil köylerini ele geçiren PYD ise El Bab'a 11 kilometre mesafade.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler