HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSO'ya tahkimat malzemesi

‘Fırat Kalkanı'nda 32. Gün: Koalisyon uçakları ‘ÖSO’ya tahkimat malzemesi attı.

ÖSO'ya tahkimat malzemesi

Türk Silahlı Kuvvetleri, "Fırat Kalkanı" operasyonunun 32. gününde, Athariyah bölgesinin "ÖSO" kontrolüne geçtiğini, tespit edilen 38 IŞİD hedefine 101 obüs atışının yapıldığını, 13 hedefin Türkiye uçaklarınca imha edildiğini, Koalisyon uçaklarının bir bombalı aracı imha ettiğini ve "ÖSO"ya iki uçakla tahkimat malzemesi attığını duyurdu.

TSK, "Fırat Kalkanı" operasyonunun 32. gününde yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yayımladı. Azaz-Rai arasında beş "ÖSO" unsurunun operasyona devam ettiği belirtilirken, "Athariyah" bölgesinin "ÖSO" tarafından ele geçirildiği kaydedildi.

-38 HEDEFE 101 FIRTINA ATIŞI-

Tespit edilen 38 IŞİD hedefine 101 Fırtına atışı yapıldığı açıklanırken, operasyonun başından bu yana bin 220 hedefe toplam 4 bin 797 atım yapıldığı bildirildi.

-TÜRKİYE UÇAKLARI 13 HEDEFE HAVA SALDIRISI-

Türkiye uçaklarının "El Mutminah, Ziyadiyah, Tall Atiyah, El Athariyah, Sandarah ve Tall Aşah"da tespit edilen, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 12 bina ve bir Doçka mevzii olmak üzere toplam 13 hedefe taarruz ettiği belirtilirken, hedeflerin imha edildiği duyuruldu.

-'ÖSO'YA HAVADAN İKMAL-

Koalisyon uçakları, "Bahvurtah"ta tespit edilen IŞİD'e ait bir bomba yüklü aracı imha ederken, Katar'dan kalkan iki koalisyon uçağı "Tall Ahmar" bölgesindeki "ÖSO" unsurlarına havadan kum torbası, kazık ve dikenli tel bıraktı.

-KESİNTİSİZ GÖZLEM-

Öte yandan TSK açıklamasında, sınır hattında bir Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme yapıldığı da bildirildi. (ANKA)

(HM/ERD)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler