HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM 2017 KPSS yeni ücreti ne kadar oldu?

ÖSYM'den 2017 KPSS başvuru ücretleriyle ilgili son dakika haber geldi. KPSS ücretleri yeniden belirlendi. İşte oturum başına alınacak yeni ücretler...

ÖSYM 2017 KPSS yeni ücreti ne kadar oldu?

2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) hakkında beklenen son dakika haber geldi. ÖSYM'den yapılan açıklamada "KPSS alan bilgisi sınavlarında oluşan maliyet artışlarını önlemek amacıyla, çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaştırması ve bağımsız test uygulaması ile bunlara bağlı ücretlendirme yaklaşımından vazgeçilerek; sınavın aynı tarihlerde üç oturum halinde yapılmasına, her oturumda üç alan testi uygulanmasına, oturum bazlı ücretlendirme yapılmasına, oturum başına ücretin 40 TL olarak belirlenmesine karar verildi" denildi.

2017 KPSS YENİ SINAV ÜCRETLERİ

ÖSYM'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

14 Mart 2017 tarihli kamuoyu açıklamasında; KPSS Alan Bilgisi sınavında test bazlı ücretlendirmenin ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda ÖSYM Yönetim Kurulu 15 Mart 2017 tarihinde toplanmış ve KPSS Alan Bilgisi Sınavı ile ilgili aşağıdaki kararı almıştır.

“Adayların sınav konforunu yükseltmek amacıyla çoklu oturum ve sınav başlama saatleri farklı dokuz test şeklinde, 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere uygulanacağı duyurulan KPSS alan bilgisi sınavlarında oluşan maliyet artışlarını önlemek amacıyla, çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaştırması ve bağımsız test uygulaması ile bunlara bağlı ücretlendirme yaklaşımından vazgeçilerek; sınavın aynı tarihlerde üç oturum halinde yapılmasına, her oturumda üç alan testi uygulanmasına, oturum bazlı ücretlendirme yapılmasına, oturum başına ücretin 40 TL olarak belirlenmesine, oturumların Cumartesi sabah Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri; Cumartesi öğleden sonra Hukuk, İktisat, Maliye; Pazar sabah İşletme, Muhasebe, İstatistik olarak yeniden düzenlenmesine, sabah oturumlarının saat 10.00'da, öğleden sonra oturumlarının 14.30'da başlatılmasına, 2017 KPSS Lisans Kılavuzunun bu doğrultuda 16 Mart 2017 tarihinde güncellenmesine karar verilmiştir.”

KPSS ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

2017 KPSS Ücreti ÖSYM tarafından başvuru esnasında isteniyor. ÖSYM bu ücreti kendi sitesi üzerinden kredi kartı ile online olarak ödeme seçeneği sunuyor. ÖSYM'nin KPSS Başvuru Ücreti için anlaşmalı bankaları ise şöyle;

T.C. Ziraat Bankası,
Akbank,
Türk Ekonomi Bankası (TEB),
Deniz Bank,
Kuveyt Türk
PTT
Halk Bankası

DAHA ÖNCE 420 LİRA OLARAK DUYURULMUŞTU

ÖSYM, daha önce yayımladığı KPSS kılavuzundan Genel Kültür Genel Yetenek ve KPSS Alan Bilgisi sınavlarına giren bir adaydan 420 TL ücret alacağını belirtmişti.

ALAN SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2017-KPSS Alan Sınavları ( Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) başvuruları, 27-31 Mart 2017 tarihleri arasında alınacak olup ücret ödeme için son gün, 3 Nisan 2017 tarihidir.

A VE B GRUBU KADROLARI

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmaksuretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler