HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM ALES sınav yerlerini açıkladı

Merakla beklenen ALES sınav yerleri belli oldu. 2016 Bahar dönemi ALES sınav giriş belgelerinin ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından adaylar, ALES sınav yerlerini öğrenme fırsatı buldu.

ÖSYM ALES sınav yerlerini açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yıl iki kez yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES) yaklaştı. ÖSYM, 8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek sınav öncesinde ALES sınav giriş belgelerini yayınladı ve ALES sınav yerleri belirlendi. Bu sınava girecek olan adaylar ALES sınav giriş belgelerine bakarak ALES sınav yerlerini öğrenebilecekler. Bugün açıklanan belgelerden ALES sınav yerlerini öğrenmek isteyenler, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne T.C. Kimlik Numarası ve şifrelerini kullanarak girerek belgelere erişebilecekler.

ÖSYM'DEN ALES AÇIKLAMASI

8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ALES öncesinde sınav belgelerinin açıklanmasını ÖSYM öğrencilere duyurdu. ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan ALES sınav giriş belgeleri açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"8 Mayıs 2016 tarihinde, saat 09.30’da yapılacak olan 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına(2016 ALES- İlkbahar Dönemi); başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir."

ALES SINAV GİRİŞ BELGELERİ İÇİN TIKLAYIN

2016 yılı İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES) için gereken belgeler ÖSYM tarafından https://ais.osym.gov.tr adresinde yayınlandı. ALES'e girecek adaylara sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir test uygulanacak ve bu testlerden başarılı olmaları beklenecek. Adaylar bu testlerde Sözel-1, Sözel-2, Sayısal-1 ve Sayısal-2 testlerini çözecekler. Sınavlarda adaylar kendi yetenek ve alanlarına uygun olan bölümlerden en az üçünü seçerek doğru yanıt vermeye çalışacaklar.

TESTLER TÜM ADAYLARIN CEVAPLAYABİLECEĞİ TÜRDEN

Yapılan testlere bakıldığında Sayısal testler (Sayısal-1 ve Sayısal-2) adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme konularında ne kadar becerileri olduğunu ölçmeye yönelik yapılan testlerdir. Sözel testler ise (Sözel-1 ve Sözel-2) ise adayların sözel akıl yürütme becerilerini ölçme için uygulanan testlerdir. Sınavda ikinci bölüm testleri ilk bölüm testlerine göre daha ileri seviyelerde sorulardan oluşmaktadır. ALES'te adaylara uygulanan testler belli bir bölüm okuyanlara hitap eden sorular değildir. Okunan bölümlerde edinilen bilgileri ve yetenekleri ölçme amaçlı yapılan testler, çeşitli bölümlerde eğitim görenlerin cevaplayabilceği türden sorulardan oluşmaktadır.

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar ALES'in ardından sınavların açıklanmasını bekleyecekler. 8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek sınavın ardından sonuçlar 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü açıklanacak. ALES sınav sonuçları ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar gibi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden açıklanacak. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da sonuçlar posta yoluyla adrese gönderilmeyecek.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıtlı olan adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yararlanarak başvurularını gerçekleştirebiliyor. ÖSYM'nin sistemi adaylara yapacakları işlemlerde büyük kolaylıklar sağlıyor. Adım adım yönlediren sistem sayesinde başvurular oldukça kolay hale geldi. Sisteme T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile giriş yapan adaylar ardından başvurularını internet üzerinden bireysel olarak gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM'nin sınavlarına girecek adayların öncelikle bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. Bilgilerinde eksik ya da eski bilgiler bulunanlar bu bilgileri düzenledikten sonra başvurularını yapmalıdır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler