HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM başkanından flaş açıklama

ÖSYM başkanı Ömer Demir, KPSS krizine yönelik açıklamada bulundu. KPSS’de 12 sorunun iptal edilmesiyle ilgili konuşan ÖSYM Başkanı Ömer Demir, iptalin sebeplerini açıkladı.

ÖSYM başkanından flaş açıklama

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2015 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yeni bir krizin yaşanmasına neden oldu. 4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleşen KPSS sonuçlarının geç açıklanmasına kızan adaylar, sorularda iptal olacağını duyunca, çileden çıktı. ÖSYM, sınavda 12 sorunun iptal edildiğini duyurdu. 3 sorunun ise cevap şıkkının yerlerinin değiştirildiğini açıkladı. Coğrafya Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği testleri mahkemeye yapılan itirazlar nedeniyle açıklanmadı. Yaşanılan skandal sebebiyle KPSS adayları, ÖSYM’ye karşı güvenlerini yitirdiklerini ve sınavın iptal olmasını istediklerini belirtiyor. Yaşanan olaylar ve öğrencilerin ÖSYM'ye gösterdikleri tepki sonrasında ÖSYM Başkanı Ömer Demir'den de açıklama geldi. İşte, ÖSYM'nin iptal ettiği o sorular ve ÖSYM Başkanı Ömer Demir'den gelen açıklama!

ÖSYM TARAFINDAN İPTAL EDİLEN VE CEVABI DEĞİŞTİRİLEN O SORULAR

ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından; 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Eğitim Bilimleri Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 52.sorunun iptal edilmesine, Muhasebe Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 5.sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine;

2015-ÖABT Sınavın’da ise; Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 7. ve 18. soruların, Almanca Öğretmenliği Testindeki 9. ve 35. soruların, Fizik Öğretmenliği Testindeki 13. sorunun, İngilizce Öğretmenliği Testindeki 6. sorunun, Kimya Öğretmenliği Testindeki 42. sorunun, Rehber Öğretmenliği Testindeki 21. ve 29. soruların, Tarih Öğretmenliği Testindeki 21. sorunun, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testindeki 48. sorunun iptal edilmesine ve Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 24. sorunun “D” olarak girilmiş olan cevabının “E” olarak, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testinde “A” olarak girilmiş olan 1. sorunun cevabının “B” olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

KPSS’de olay yaratan 12 sorunun iptali konusuya ilgili olarak konuşan ÖSYM Başkanı Ömer Demir, on binlerce soru hazırladıklarını belirterek, “Bazılarında minik hatalar olabiliyor. Olmamasını temenni ederiz ancak beklenmedik bir durum değil" dedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, iptalin nedenlerini açıklık getirerek adayların kafa karışıklığını gidermeye çalıştı. Ömer Demir; "Ders kitabına dayalı bir soru başka kitaplarda farklı olduğu görülünce iptal edilebiliyor. Bazen de bir harf farklılığı bile bizi sorunun iptaline götürdü. Bazılarında minik hatalar olabiliyor. Olmamasını temenni ederiz ancak beklenmedik bir durum değil" diye konuştu.

ÖSYM Başkanı Demir, mahkeme süreci devam ettiği için açıklanmayan Sosyal Bilgiler ve Coğrafya alan puanlarının da 45 gün içinde açıklanacağını duyurdu.

SOSYAL MEDYADAN ÖSYM TEPKİLERİ

ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara, pek çok aday sosyal medya hesapları üzerinden de tepki gösterdi:

-Muasır medeniyetler incelendiğinde eğitime, öğretmene ne denli önem verildiği görülür. Kpss çok ayıp büyük ayıp.

-KPSS denen sınav belkide gerçekten kaldırılmalı çünkü bilgi ölçmekten çok insanların sabrını ölçmeye başladı!

-Kpss’de 12 soru iptal 2 alan mahkemelik ama bunlara rağmen ösym emeğiniz emanetimizdir sloganıla sınav kalemi dağıtıyor oldukça manidar!

-KPSS'de 12 soru yanlışmış. Sınavı hazırlayanların 108 doğru 12 yanlıştan 105 netleri var. Umarım hak ettikleri yere atanırlar.

-12 soru iptal edilmiş! Daha soru hazırlamaktan acizler!

-KPSS’de 12 soru iptal edilmiş. Ulan 1 yılda doğru düzgün hazırlayamadığınız sınavı , milletin 2 saatte çözmesini bekliyorsunuz.

-Neredeyse tek işi sınav yapmak olan ÖSYM’nin her sınavı fiyasko. KPSS de 12 soru iptal edilmiş.Bu kadar beceriksizliği tebrik etmek lazım.

-KPSS’de 12 soru iptal edilmiş. Ulan 1 yılda doğru düzgün hazırlayamadığınız sınavı , milletin 2 saatte çözmesini bekliyorsunuz.

-KPSS’de 12 soru iptal 3 sorunun da cevabı değiştirilmiş. Bu ülkenin egitim sisteminde 2 şey eksik eğitim ve sistem.

-Her sene, her sınavda mutlaka soru iptali oluyor. şimdi de kpss’de 12 soru iptal edilmiş. Hazırlayamıyorsanız bırakın!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler