HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM, KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ortaöğretim mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sona erdi. Adayları KPSS sınavı ne zaman açıklanacak heyecanı sardı

ÖSYM, KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ortaöğretim sınavı sona erdi Lise mezunları ve mezun olabilecek durumda olan adaylar için düzenlenen KPSS sona erdi. Lise düzeyinde gerçekleştirilen KPSS oturumu 170 sınav merkezinde gerçekleştirildi.

Toplam 1 milyon 828 bin 53 adayın başvurduğu sınav 09:30’da başladı ve 2 saat sürdü.11:30’da sona eren sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür alanından toplam 120 soru soruldu ve 120 dakika süre verildi. Güvenlik önlemlerinin geçmiş yıllara göre arttırıldığı sınavda adaylar sınav giriş belgelerinin dışında nüfus cüzdanı veya pasaportlarından biri kontrol edilerek sınav salonlarına alındı. KPSS’de ortaöğretim oturumunun da tamamlanmasından sonra artık adaylar için sonuçların açıklanması heyecanı yaşanacak ve 2014 KPSS puanıyla tüm alanlar için ilk atamalar Kasım ayında açıklanacak kadrolarla yapılacak. Adaylardan ilk merkezi atama için 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında tercihler alınacaktır

KPSS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM KPSS Önlisans soru ve cevaplarını daha önceden aldığı karar doğrultusunda %10'lık bir kısmını basınla ve adaylarla paylaşacak. Bizlerde ÖSYM tarafından paylaşılan soruları sizlere eş zamanlı olarak sunmaya çalışacağız. ÖSYM nin yayınlacağı 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Ortaöğretim ve Ön Lisans Düzeyi Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sınava giren adaylar akıllarında kalan soru ve cevapları sitemizin facebook (tıklayınız) yada yorum bölümlerinden hemen bizlere yazabilirler. Uygun görülen soru ve cevaplar haber yorum bölümümüz ve haber içerisinden diğer ziyaretçilerle paylaşılacaktır.

Bir önceki KPSS'nda çıkan sorular ve cevapları sınavdan beş gün sonra ÖSYM' tarafından paylaşıma açılmıştı. 27 Eylül Cumartesi ve 28 Eylül Pazar 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans ve Ortaöğretim sınavları soru ve cevapları sitemizde yer alacaktır.

NOT: ÖSYM Kamu Personel Seçme Sınav soru ve cevaplarının %10'luk bir kısmını yayınlayacaktır.

KPSS öncesi adaylara güvenlik eziyeti

ÖSYM kopya çekilerek başka bir adayın hakkının yenmemesi için adayları okula girdiğinden itibaren güvenlik kamerası ile takibe başladı. Ayrıca adaylar okula alınırken 2 erkek, 1 kadın polis tarafından dedektörle aranıp içeri alındı. Adayların kemerleri bile kopya çekilmesine karşın önlem olarak çıkartıldı. Havanın yağmurlu olması nedeniyle birçok aday sınava şemsiye ile gelince, okulun giriş kapısında çok sayıda şemsiye birikti. Her sınavda olduğu gibi adayların getirdiği kalem ve silgi alınmazken, getirilen suların da üzerindeki kağıt çıkartılarak alındı. Adaylar ÖSYM’nin uyguladığı güvenlik kamerası sisteminin kendileri için iyi olduğunu, kopya çekilmesinin önüne geçildiğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler