HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS tercih sonuçlarının ardından ÖSYM açıklama yaptı

ÖSYM KPSS tercih sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada haksız yerleştirme iddialarına yanıt verdi. ÖSYM, KPSS tercih sonuçlarının ardından yapılan yerleştirmelerin şeffaf olduğunu ifade etti.

KPSS tercih sonuçlarının ardından ÖSYM açıklama yaptı

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS'nin ardından adayları bu kez KPSS tercih sonuçları heyecanı sarmıştı. Milyonlarca aday KPSS tercih sonuçlarının açıklanması ve ÖSYM'den gelecek açıklamaları dikkatle takip ediyordu. ÖSYM KPSS tercih sonuçları hakkında beklenen açıklamayı 1 Aralık'da yaptı. Adaylar sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM sitesine akın ettiler. KPSS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 2. yerleştirmeler de belirlenmiş oldu. ÖSYM tercih sonuçlarının belirlenmesinin ardından açıklamada bulundu.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, Kamu Personel Seçme Sınavı yerleştirme işlemlerinin yüzde 100 doğruluk ve şeffaflık prensibi ile gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Hiçbir aday mezuniyet alanı uyuşmazlığından dolayı atamasının yapılamayacağı bir kadroya yerleştirilmemekte ve hiçbir aday puanı yetmediği bir kadroya asla yerleştirilmemektedir. Yerleştirmesi yapılan her aday emeğinin karşılığı olarak hakkı olan sonucu elde etmektedir" denildi.

Açıklamada, "KPSS, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak çıkarılan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre Kamu kurum ve kuruluşları tarafından, açıktan atama yapacakları (B) grubu kadrolar için ilgili mevzuatı uyarınca yetkili makamlardan izin alındıktan sonra, bu kadroların koşullarının belirlenmesi amacıyla; yükseköğretim kurumları ile yükseköğretim üst kuruluşları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına; bunların dışında kalan diğer kamu kurum ve kuruluşları Devlet Personel Başkanlığına başvurmakta KPSS'nin usul ve esasları, içeriği, yapılacağı yer ve zamanı, sınavın duyurulması, KPSS'de yer alacak konular ile testler ve bunların ağırlıkları, puan türleri ve hesaplama yöntemi, başvuru yapacakların öğrenim düzeyi, adayların başvurusu, sınavdan elde edilecek puan türlerinin yerleştirmede ve giriş sınavına çağrıda kullanılmasına ve KPSS sonuçlarının adaylara ve kurumlara bildirilmesine ilişkin esaslar, DPB ve ÖSYM tarafından müştereken belirlenmektedir. KPSS, mevzuatla veya DPB ile belirlenen kurallar dışında gerçekleştiriliyor değildir. 6114 sayılı kanun gereği ÖSYM, bu Kanunla ve diğer mevzuatla verilen görev ve yetkilerini kendi sorumluluğu altında, bağımsız olarak yerine getirip kullanmakta olup, yürüttüğü iş ve işlemlerin yerine getirilmesinde, hiçbir organ, makam, merci veya kişi tarafından talimat alınması söz konusu değildir.

Atama işlemleri DPD tarafından gerçekleşiyor

Açıklamada, merkezi yerleştirme işleminin ÖSYM tarafından yapıldığı fakat atama işlemlerinin yerleştirme yapılan ilgili kurumlar ve DPB tarafından gerçekleştirildiği kaydedilerek, "Kadrolar için tanımlanan mezuniyet nitelikleri ile birlikte bilgisayar sertifikası, ehliyet, yabancı dil puanı, cinsiyet vb. gibi adayların atanmaları için gerekli olan özel şartlar da belirlenmiştir. Bu sebeple yerleştirmesi yapılan adayların atanmaları için ilgili kadroya tanımlanmış özel şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Bununla ilgili olarak Tercih Kılavuzlarında şu ifade yer almaktadır: 'DİKKAT: Koşullarından herhangi birini karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete uğramamanız ve diğer adayları mağdur etmemeniz için tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz'. Bu sebeple tamamen KPSS Puan üstünlüğüne ve Mezuniyet Alanı uygunluğuna göre yapılan KPSS Yerleştirme İşlemleri yüzde 100 doğruluk ve şeffaflık prensibi ile gerçekleştirilmektedir. Hiçbir aday mezuniyet alanı uyuşmazlığından dolayı atamasının yapılamayacağı bir kadroya yerleştirilmemekte ve hiçbir aday puanı yetmediği bir kadroya asla yerleştirilmemektedir. Yerleştirmesi yapılan her aday emeğinin karşılığı olarak hakkı olan sonucu elde etmektedir" denildi.

KPSS - 2014/2 TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemlerinin (KPSS-2014/2) sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet adresinden yapılan yazılı açıklamada, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Yerleştirme sonuçlarının 1 Kasım saat 17.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandığı belirtildi. Adayların yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri belirtilirken, yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği aktarıldı.

ÖSYM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler