HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM LYS için hangi soruları iptal etti? Kaç soru iptal ediliyor?

2017 LYS-1 Matematik oturumu sona erdikten sonra bazı soruların iptali gündeme geldi. Sınavdan çıkan adaylar Matematik sorularının iptalini tartışıyorlardı ve LYS-1'in Matematik sınavın iki sorunun iptal edilmesi gerektiği söyleniyordu. Eğitimci Mehmet İrday,gerçekleştirilen LYS-1 Matematik Sınavı’nda 2 sorunun iptal edilmesi gerektiğini iddia etmişti.

ÖSYM LYS için hangi soruları iptal etti? Kaç soru iptal ediliyor?

LYS-1 Matematik sınavıyla ilgili iki soru hakkında tartışma daha geçen aydan başlamıştı. LYS-1 için müfredatta olmayan iki sorunun matematik sınavında sorulduğu iddia edilmişti. 2017 LYS-1’de matematik öğretim programından kaldırılan “Uzayda Doğru ve Uzayda Düzlem” denklemlerinden 2 sorunun sınavda yer aldığı belirtildi. LYS Matematik sorularının 2 tanesinde hata olabileceği söylenirken, ÖSYM'den resmi açıklama yoktu ancak belirli eğitim kurumları itiraz için haziran ayında dilekçe vermişlerdi. İddiayı, bir eğitim kurumunun Matematik bölüm başkanı, Mehmet İrday, 2 sorunun iptal edilmesi gerektiğini savunuyordu

LYS MATEMATİK SORULARI İPTAL Mİ EDİLDİ?

Sözkonusu 2 sorunun hatalı olduğu, müfredatta yer almadığı henüz resmi olarak açıklanmadı. Bazı eğitimciler tarafından sosyal medyada belirtilen LYS Matematik sorularının iptaliyle ile ilgili son karar LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra duyuruldu ve 2 matematik sorusu iptal edildi.

ÖSYM ise bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Lisans Yerleştirme Sınavlarına (2017-LYS) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup LYS-1 Matematik Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 75. ve 76. soruların Ortaöğretim İleri Düzey Matematik (9, 10, 11 ve 12. Sınıflar) öğretim programının ID.12.7.1.2 numaralı "Uzayda iki doğru; iki düzlem; bir düzlem ve bir doğrunun birbirlerine göre durumlarını belirler ve uygulamalar yapar" kazanımı kapsamında olduğu ancak Ortaöğretim İleri Düzey Matematik 12. Sınıf Ders Kitabında Uzayda Doğru ve Düzlem ünitesinin bu kazanımları tümüyle kapsamadığı tespit edildiğinden bu iki sorunun değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Başarı dileklerimizle adayların bilgisine saygıyla sunulur.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler