HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM Sınav Takvimi'ne göre 2015 yılı sınavlarının birçoğu geride kaldı

2015 yılında ÖSYM sınav takviminde yer alan sınavların birçoğu geride kaldı. Adaylar şimdilerde ÖSYM sınav takvimindeki kalan sınavları merak ediyor. İşte kalan sınavlar...

ÖSYM Sınav Takvimi'ne göre 2015 yılı sınavlarının birçoğu geride kaldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2015 yılı sınav takvimini yılın başında yayınladı. Yaz aylarının geride kaldığı bu günlere kadar ÖSYM sınav takviminde yer alan ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan çok sayıda sınav gerçekleştirildi. 2015 yılının başından bu yana ÖSYM tarafından 31 sınav gerçekleştirilirken, yılın kalanında ise 10 sınav daha gerçekleştirilecek. 2015 yılında ilk sınavını 24 Ocak 2015 tarihinde e-YDS ile gerçekleştiren ÖSYM, yılın son sınavını ise 19 Aralık 2015 tarihinde yine e-YDS ile gerçekleştircek.

ÖSYM TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SINAVLAR

2015 yılında ÖSYM tarafından şu ana kadar gerçekleştirilen sınavlar; her ay bir defa olmak üzere Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS), Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS), Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA), Yükseköğretime Geçi Sınavı (YGS), İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (Kaymakamlık), Başbakanlık Personeli Görevde Yükselme Sınavı (Başbakanlık GYS), İlkbahar Dönemi - Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS İlkbahar Dönemi), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS İlkbahar Dönemi), Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi), Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES İlkbahar Dönemi), İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İSG Mayıs Dönemi), Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (Adli Yargı), Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (İdari Yargı), Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (Adli Yargı-Avukat), Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (İdari Yargı-Avukat), Lisans Yerlerştirme Sınavı-4 (LYS4), Lisans Yerlerştirme Sınavı-1 (LYS1), Lisans Yerlerştirme Sınavı-5 (LYS5), Lisans Yerlerştirme Sınavı-2 (LYS2), Lisans Yerlerştirme Sınavı-3 (LYS3), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS A Grubu ve Öğretmenlik), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi-ÖABT), Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortakları İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı (KİT İç Denetçi), Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (Mühendislik Tamamlama), Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS Sonbahar Dönemi), Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Diş Hekimliği), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS Sonbahar Dönemi), Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Tıp Doktorluğu Sonbahar Dönemi) oldu.

ÖSYM'NİN YAPACAĞI SINAVLARI

Gerçekleştirilen sınavların dışından ÖSYM, bu yıl içerisinde 10 sınav daha gerçekleştirilecek. ÖSYM yılın geri kalanında şu sınavları gerçekleştirecek: her ay bir defa olmak üzere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES Sonbahar Dönemi), İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İSG Aralık Dönemi), Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS).


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler