HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM, tercih işlemleri konusunda duyuruları yayımladı

ÖSYM yaptığı duyurularla sınavlara giren ya da girecek olan adayları bilgilendirmeye devam ediyor. ÖSYM Temmuz ayı duyurularında ÖSYS tercih işlemlerini ve TUS ek yerleştirmesini duyurdu.

ÖSYM, tercih işlemleri konusunda duyuruları yayımladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yaptığı duyurularla adayları bilgilendirmeye devam ediyor. Haziran ayının sona erip, Temmuz ayının başladığı bugünlerde ÖSYM yeni duyurularını yayımladı. 2015 yılında sınavlarla uğraşan öğrenciler şimdi bu sınavlar konusunda ÖSYM'nin atacağı adımları takip ediyor. Özellikle üniversitelerde eğitimini sürdürmek isteyen öğrenciler merakla ÖSYM tarafından yapılacak açıklamaları bekliyordu. Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) 30 Haziran'da açıklanmasının ardından öğrencilerin sonuçların açıklanması için heyecanlı bekleyişleri de son bulmuş oldu. ÖSYM her yıl olduğu gibi sınav sonuçlarını https://sonuc.osym.ov.tr internet adresinden yayınlamasının ardından öğrenciler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sonuçları öğrenebildiler. Sonuçlar sadece internetten öğrenilebildi. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar bu kez büyük bir heyecanla ÖSYS tercih işlemlerinin başayacağı günü beklemeye başladı. Diğer yandan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ek yerleştirme tercihleri de alınmaya başladı. ÖSYM her iki konu hakkında adayları bilgilendiren açıklamaları yaptı.

ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

2015 ÖSYS TERCİH İŞLEMLERİ

2015-ÖSYS tercih işlemleri, 6 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak ve 14 Temmuz 2015 tarihinde sona erecektir.

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden yayımlanmıştır. Adayların tercih işlemi için 1 Temmuz 2015 tarihinde ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar tercihlerini, 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2015-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercih Süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamaz.

Tercih işlemleri, 14 Temmuz 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Tercih süresi uzatılmayacaktır. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. Adaylar, Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları bölümünü (2 kısım halinde düzenlenmiştir.) mutlaka okumalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır. Kontenjanların bulunduğu Tablo-3 ve Tablo- 4’de yer alan 2014-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2014-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğu unutulmamalıdır.

2015-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2015 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİNİN ALINMASI

2015-TUS İlkbahar Dönemi ile ilgili ek yerleştirme tercih işlemleri, 2-6 Temmuz 2015 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Ek yerleştirme, 2015-TUS İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu ile 2015-TUS İlkbahar Dönemi Tercih İşlemleri Genel Bilgileri’nde yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti, 15.00 TL’dir. Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, 7 Temmuz 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır.

Ek yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

TUS EK YERLEŞTİRME TABLOLARI İÇİN TIKLAYIN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler