HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM tercihleri için son gün 3 Ağustos

ÖSYM tercihleri 29 Ağustos'ta başladı. Adaylar ÖSYM tercihlerini 3 Ağustos 2016'ya kadar yapabilecekler. Adayların ÖSYM tercihlerini yaparken dikkatli olmaları gerekiyor. Peki nelere dikkat edimeli?

ÖSYM tercihleri için son gün 3 Ağustos

ÖSYM tercih tarihleri değişti! Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar büyük bir heyecanla ÖSYM tercih tarihlerini beklemeye başlamıştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hem takvimde, hem de 2016 ÖSYS Tercih Kılavuzu'nda belirtilen tarihler, darbe girişimi ve Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesinin ardından bir kaç gün ileriye alındı. Belirlenen yeni tarihleri ÖSYM resmi internet sitesinden adaylara duyurdu. Şimdi öğrenciler ÖSYM tercihleri ne zaman yapılacak merak ediyor. ÖSYM tercihleri ne zaman sorusunun yanıtını ve ÖSYM tercihleri hakkında bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

ÖSYM tercih işlemleri için tıklayın

ÖSYM TERCİH TARİHLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük bir heyecanla ÖSYM tercih tarihlerini bekliyordu. Daha önce Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 26 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyurulan üniversite tercihleri, yeni bir kararla değiştirildi. Bu değişikliğin ardından en çok merak edilen soru ise, "ÖSYM tercihleri ne zaman yapılacak?" oldu. YÖK ve ÖSYM'den yapılan duyuruda ÖSYM tercih tarihlerinin 29 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında yapılmasına karar verildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada; "Daha önceden 26 Temmuz - 02 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan 2016 - ÖSYS tercihlerinin 29 Temmuz - 3 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılan kararı alınmıştır. Adaylara önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi. Öte yandan ÖSYM'nin açıklamasında ise; "Daha önceden 26 Temmuz- 02 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan 2016-ÖSYS tercihlerinin 29 Temmuz - 03 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılması kararı alınmıştır. Adaylara önemle duyurulur." denildi.

ÖSYS Tercih Kılavuzu ve tablolar için tıklayın

KAPATILAN ÜNİVERSİTELER KILAVUZDAN ÇIKARILACAK

Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesinin ardından yayınlanan ilk Kanun Hükmünde Kararname ile bazı yükseköğretim kurum ve kuruluşları hakkında kapatma kararı alındı. Bu karar sonucunda; Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara), Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa), Canik Başarı Üniversitesi (Samsun), Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır), Fatih Üniversitesi (İstanbul), Melikşah Üniversitesi (Kayseri), Mevlana Üniversitesi (Konya), Şifa Üniversitesi (İzmir), Turgut Özal Üniversitesi (Ankara), Zirve Üniversitesi (Gaziantep), Kanuni Üniversitesi (Adana), İzmir Üniversitesi (İzmir), Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul), Gediz Üniversitesi (İzmir), Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul) kapatıldı. YÖK yetkilileri, Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 15 yükseköğretim kurumuna ait bilgilerin tercih kılavuzundan çıkarılacağını belirtti.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

ÖSYM tercih tarihi geldiğinde adaylar üniversite tercihlerine başlayabilecekler. Adaylar işlemlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden (ÖSYM AİS) yapacaklar. ÖSYM tarafından bu konuda bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre;

ercih işlemini ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız.

Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “2016-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini mutlaka görünüz. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Tercihlerinizi internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir.

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercih iptali yapılmaz.).

Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmayacaktır.

Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler