HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM, YGS 2017 soruları ve cevaplarını açıkladı

YGS 2017 ile ilgili beklenen son dakika haber geldi. YGS soruları ve cevap anahtarı ÖSYM'nin sitesinde açıklandı. İşte YGS sınavıyla ilgili tüm detayları...

ÖSYM, YGS 2017 soruları ve cevaplarını açıkladı

Öğrencilerin merakla beklediği son dakika haber ÖSYM'den geldi. YGS soru ve cevapları, ÖSYM resmi internet sitesinden açıklandı. Adaylar soru kitapçıklarına ve cevap anahtarına ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşabilecek. YGS ile ilgili tüm detaylar mynet.com'da.

YGS 2017 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

160 SORU SORULDU

Üniversiteye girişte birinci basamak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün tek oturumda tamamlandı. 2 milyon 265 bin 902 kişinin başvurduğu sınavda adaylar, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 farklı dersten 40’ar soru, toplamda ise 160 soruyu yanıtladı.

YGS 2017 SORULARI VE CEVAPLARINA ERİŞİM NASIL YAPILIR?

YGS 2017'ye giden adaylar, sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara (yayımlanan yüzde 20) "Soru Kitapçığı Görüntüleme Sistemi'nin "osym.gov.tr" internet adresinden T.C kimlik numaralarıyla erişebilecek. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebilecek. Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacak.

SINAVDA ADAYLARA 160 SORU İÇİN 160 DAKİKA VERİLDİ

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika veya son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemedi, kısa süre için bile

olsa salondan çıkamadı. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletildi. Öte yandan, saat 07.00'den 09.45'e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler