HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM'den herkesin sorduğu soruya yanıt

LYS 2014 sonuçlarına bakan herkes,"Bu adam kim" sorusunu sordu. ÖSYM'den konuyla ilgili 'aksaklık' yanıtı geldi.

ÖSYM'den herkesin sorduğu soruya yanıt

ÖSYM'nin internet sitesinden 28 Haziran 2014 tarihinde açıklanan Yükseköğretime Geçiş sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler karşılarında başka birini buldu.

TC Kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile girilebilen sistemde öğrencilerin kedilerine ait fotoğrafları bulunması gerekirken karşılarında bir erkek öğrencinin fotoğrafları çıktı. Hatayı öğrenen öğrenci ve veliler şaşkınlıklarını Sabah saatlerinden itibaren sosyal medya üzerinden dillendirirkek; ÖSYM'den saat 16:00 itibariyle bir açıklama geldi.

İşte o açıklama

Dün akşam üzeri Twitter ortamında yayılan bu haber üzerine yine resmi twitter hesabımızdan bu durumun sonuç açıklama sisteminde meydana gelen kısa süreli bir aksaklıktan kaynaklandığı ve hiçbir veri kaybı olmadan giderildiği kamuoyuna duyurulur.

O GENÇTEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan ÖSYM'nin kimlik bilgilerini yayınladığı genç Milliyet'e bir açıklama yaptı ve şöyle konuştu:

"Adım Oğuzhan Batmaz,fotoğraftaki kişi benim fakat olaylar ile herhangi bir ilgim yok ,bende diğer öğrenci arkadaş gibi haberleri okuduktan sonra öğrendim sanıyorum ki ÖSYM'nin kendi bünyesindeki bir problemden dolayı bu tarz talihsiz bir olay yaşanmış. Bu üzücü olay karşısında hemen hemen bütün eleştiriler, ithamlar ve hakaretler bana yönelik olmuştur, bu konuyla ilgili en kısa sürede yasal haklarımı kullanıp bu kötü psikolojik etki altında bırakılmanın sorumlularının cezalandırılmasını talep edeceğim."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler