HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM'den 'YGS'de kopya skandalı' iddiasına açıklama

Binlerce öğrencinin girdiği YGS kopya skandalı ile çalkalanıyor. ÖSYM, resmi twitter hesabından açıklama yaptı.

ÖSYM'den 'YGS'de kopya skandalı' iddiasına açıklama

Pazar günü binlerce öğrencinin katıldığı ÖSYM YGS 2015'te yine kopya çekildiği iddia edildi. Sosyal medyaya düşen fotoğraflar bu iddiaların doğrularını arttırır nitelikte. Bir kaç hesaptan paylaşılan fotoğraflarda ÖSYM YGS 2015 soru kitapçığı net olarak görünüyor.

Elektronik tüm cihazların yanı sıra, çakmak, metal bileklik, hatta bozuk paranın dahi içeri sokulmasının yasak olduğu sınavda, bazı adayların cep telefonu ile sınava girdiği açık şekilde görülebiliyor. Öte yandan bir aday sosyal medya hesabından cep telefonu ile sınava girdiğini ve bazı soruları internette araştırarak cevapladığını iddia etti.

Fotoğrafların sosyal medyaya düşmesinin ardından YGS'ye giren binlerce kişi ÖSYM'ye çağrıda bulunarak kopya skandalı hakkında açıklama yapılmasını istedi. Kendisini takip eden tüm kullanıcıları engellemesiyle bilinen ÖSYM'nin resmi twitter hesabı @OSYMbaskanligi, tepkiler ardından şu tweeti attı:

"2015-YGS sonrasında sosyal medyada paylaşılan görüntüler hakkında inceleme ve yasal işlem başlatılmıştır. / ÖSYM BAŞKANLIĞI"

Bu açıklamanın ardından sınava girenler kopya iddialarının daha da kuvvetlendiğini düşünerek twitter'da #YgsKopyaSkandalı hashtagini açarak tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

ÖSYM'DEN YENİ AÇIKLAMA
Sosyal medyadaki iddiaların ardından bu kez de resmi açıklama yapan ÖSYM Başkanlığı, kitapçığın sınav binasından çıkarılarak dışarıda fotoğraflandığını ileri sürdü.

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"2015-YGS ile ilgili olarak, bugün sosyal medya üzerinden paylaşılan soru kitapçığı sayfasına ait görüntü, sınavdan çıkan bir adayın sınav kurallarına aykırı olarak sınav sonrasında sınav salonundan çıkardığı bir kitapçık veya kitapçıktan koparmak suretiyle dışarı taşıdığı bir bölümüne aittir" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu sayfa görüntüsünün sınav öncesi ve sınav sırasında alınmış olması ihtimal dışıdır. Sınav herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan hak ve adalet ölçüsünde güvenle tamamlanmıştır. Soru kitapçığını veya bir bölümünü sınav binasından alıp giderek sınav sonrasında sosyal medya üzerinden söz konusu sayfanın görüntüsünü paylaşan aday tespit edilir edilmez hakkında gerekli adli işlem başlatılacaktır. Adayların ve kamuoyunun endişesine yol açacak herhangi bir durum söz konusu olmayıp sınav sonuçlarının en hızlı biçimde açıklanması için yoğun bir çalışma devam etmektedir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler