HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oturumun ardından tezkere kabul edildi: Tezkere nedir?

Meclis'teki oturumların ardından Kuzey Irak tezkeresi an itibariyle kabul edildi. Saat 15.00'dan bu yana tüm gözler TBMM'deydi ve herkesin beklediği gibi Kuzey Irak tezkeresi meclisten kabul oyu ile geçti. Peki Irak tezkeresi neyi içeriyor? Sözlük anlamıyla Tezkere nedir? İşte Kuzey Irak tezkeresi ve tezkerenin genel anlamı hakkında her şey!

Oturumun ardından tezkere kabul edildi: Tezkere nedir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugünki oturumunun ardından Kuzey Irak tezkeresini kabul ettiğini resmen duyurdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Kuzey Irak gündemiyle olağanüstü toplandı. Hükümete Suriye ve Irak'a asker gönderme yetkisi veren tezkerenin süresinin uzatılması görüşmeye başladı. Yapılan görüşmeler sonucunda Irak-Suriye tezkeresi TBMM'de kabul edildi.

Genel Kurul, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında, AK Parti Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Mehmet Muş ile 208 AK Parti milletvekilinin başvurusu üzerine olağanüstü toplandı.

KUZEY IRAK TEZKERESİ NEDİR? NEYİ İÇERİYOR?

Basında Kuzey Irak - Suriye tezkeresi olarak geçen tezkerenin meclisteki tanımı şu şekilde gerçekleşti: Türkiye'nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketler, terör tehdidi ve her türlü güvenlik riskine karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli her türlü tedbiri almak, Irak ve Suriye’deki tüm terör örgütlerinden ülkemize bundan sonra da yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek ve kitlesel göç gibi diğer muhtemel risklere karşı milli güvenliğimizin idame ettirilmesini sağlamak, Türkiye'nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan ve hiçbir meşruiyeti olmayan tek taraflı bölücü girişimler ve bunlarla ilgili olabilecek gelişmeler istikametinde Türkiye’ nin menfaatlerini etkili bir şekilde korumak ve kollamak, gelişmelerin seyrine göre ileride telafisi güç bir durumla karşılaşmamak için süratli ve dinamik bir politika izlenmesine yardımcı olmak üzere hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir ve tayin olunacak şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de Bulunması, bu kuvvetlerin hükümetin belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilebilmesi için her türlü tedbirin alınması ve bunlara imkan sağlayacak düzenlemelerin hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için 02.10.2014 Tarihli ve 1071 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile hükümete verilen ve son Olarak 01.10.2016

Tarihli ve 1128 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile 30.10.2017 tarihine kadar uzatılan izin süresinin 30.10.2017 tarihinden itibaren bir yıl uzatılmasına Daire Başbakanlık Tezkeresi (3/1185) (Başkanlığa geliş tarihi: 22.09.2017)

SÖZLÜK ANLAMIYLA TEZKERE
tezkere -si

Ico libri.png Anlamlar

[1] (yazı) pusula
[2] Bir iş için izin verildiğini bildiren resmi belge
[3] (askerlik) Askerlik görevinin bittiğini bildiren belge
Nuvola apps bookcase.svg Köken

[1] (Arapça)
Crystal Clear app Login Manager.png Deyimler

tezkeresini eline vermek

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler