HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özdağ ve Halaçoğlu'nun katıldığı programı ülkücüler bastı

Mersin Silifke'de referandum sürecine ilişkin Ümit Özdağ ile Yusuf Halaçoğlu'nun katıldığı programa saldırı düzenlendi. Çıkan kargaşa Özdağ ve Halaçoğlu salondan ayrıldı.

Mersin Silifke'de referandum sürecine ilişkin Ümit Özdağ ile Yusuf Halaçoğlu'nun katıldığı programa saldırı düzenlendi. Son dakika habere göre, "Hareketin Lideri Devlet Bahçeli' sloganıyla programı basanların Silifke Ülkü Ocakları'na üye kişilerin olduğu iddia edildi.

Konferansın verileceği Silifke Kültür Merkezi’ne gelen bir grup platform üzerine kurulu masaları yere devirirken kürsüyü işgal etti. Silifke Emniyet Müdürü Murat Esertürk ve polis memurları grubu engellemeye çalışırken, gruptakiler konferansın yapılmamasını istedi.

Daha sonra Kültür Merkezi içerisinden çıkan protestocu grup, Kültür Merkezi önüne gelerek burada bir süre bekledi. Grup Silifke Emniyet Müdürü Murat Esertürk ile konuşarak olay yerinden dağıldı.

"BANA 2005'TE DE SİLİFKE'DE SALDIRMIŞLARDI"

Ümit Özdağ Odatv'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bana 2005'te de Silifke'de saldırmışlardı. Polis havaya ateş açınca dağıldılar. Ancak bu saldırıda polisin açık ihmali olduğunu düşünüyorum. Çünkü tek bir merdiven vardı, orayı açık bıraktılar. Kaçacağımızı düşünüyorlardı ama oturduk. Polis bizi korumak zorunda kaldı." Özdağ saldırıyla ilgili "Bu, Bahçeli'nin dünkü emrinin sonucudur. Akacak her damla kandan o sorumludur" dedi.

HALAÇOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Saldırıya uğrayan isimlerden Yusuf Halaçoğlu ise yaptığı açıklamada "Bizim böyle hareketlerle yılacağımızı sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz bir kişinin iktidarı için yola çıkmadık. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlementer sistemi ve değerlerinin devamı için yola çıktık" dedi. Halaçoğlu "Bu Anayasa'yı savunmak suç mu" diye sordu ve "Bu Anayasa'yı korumak için namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik" ifadelerini kullandı.

AKŞENER: KINIYORUM

Meral Akşener Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Özdağ ve Sayın Halaçoğlu'na konferans sırasında Silifke'de yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ey demokrasi..geldiysen kapıya üç kez vur!!" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN YILDIRIM 'HAYIR' OYU KULLANACAK"

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Silifke'den önce Anamur Kongre Merkezi'nde vatandaşlarla buluşmuştu. Burada konuşan Özdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın anayasa değişikliği referandumunda 'Hayır' oyu kullanacağını iddia etti.

Özdağ, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Hayır çıkarsa ne olacak? Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak kalacak. Binali Yıldırım? O da Başbakan olarak kalacak. Ben ve arkadaşlarım, Binali Yıldırım başbakan kalsın diye dolaşıyoruz. O da 'bana gerek yok' diye Türkiye'yi dolaşıyor. Bak, biz seni Başbakan olarak tutmak için çırpınıyoruz. Arkadaşlar ben eminim Binali Yıldırım 'Hayır' verecek. Muhtemelen Erdoğan da bundan şüpheleniyor."

SİNAN OĞAN'A DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ!

MHP'den ihracı istenen Sinan Oğan'ın, geçtiğimiz hafta, Bahçeşehir Üniversitesi'nde katıldığı 'Türkiye'nin Gündemi' konulu konferansta olay çıkmıştı. Konuşma sırasında Oğan'ın üzerine koşarak kürsüyü deviren bir kişi salondan çıkarılmıştı. Olaya ilişkin açıklama yapan Sinan Oğan, kendisine yönelik fiziksel bir saldırı olmadığını, şahsın sadece kürsüyü devirdiğini belirtmişti.

BAHÇELİ: ÜLKÜCÜ BİR İŞİ YARIM BIRAKMAZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kendisine yöneltilen bir soru üzerine olayla ilgilİ açıklamalarda bulunmuş, "Bir kişi kürsüyü yıkıyor, kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü bir işi yarım bırakmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler