HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özdemir Sabancı cinayeti faili Fehriye Erdal'a yargı yolu

İş adamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanmasına karar verildi

Özdemir Sabancı cinayeti faili Fehriye Erdal'a yargı yolu

Belçika Brugge mahkemesi, Özdemir Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanmasına karar verdi.

Sabancı ailesinin Belçikalı avukatı Fernand Schmitz, 'Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlar nedeniyle Belçika'da yargılanması yönünde siyasi irade gördüğünü'' ve bunun yeni bir gelişme olduğunu bildirmişti.

#olayıngeçmişi

9 Ocak 1996 tarihinde, iş adamı Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, Sabancı Center'ın 25'inci katındaki ofiste Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) militanları tarafından öldürüldü.

Saldırı, Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından gerçekleştirildi. Akkol ve Duyar'ın Sabancı Center'a girmesini sağlayan kişi, altı aydır binada temizlik görevlisi olarak çalışan örgüt militanı Fehriye Erdal'dı. O dönemde bir lise öğrencisi olan Fehriye Erdal, akşamları Sabancı Center'da çalışıyordu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler