HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlk önce özel kuvvetler girdi! Gece boyu Afrin'de yaşananlar!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığı resmen duyurdu. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise "Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Mehmetçik o anlamlı günde Afrin’in kalbinde Türk bayrağını dalgalandırdı' dedi. Öte yandan Afrin üzerinde uçan Bayraktar SİHA, ilçe merkezindeki coşkuyu saniye saniye görüntüledi. Mehmetçik ve ÖSO birlikleri ilçe merkezinde hilal oluşturarak zaferi kutladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü YPG işgali altındaki Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığını twitter hesabından duyurdu. TSK'dan yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!" ifadeleri yer aldı...

afrin

MEHMETÇİK HİLAL OLUŞTURDU

Afrin üzerinde uçan Bayraktar SİHA, ilçe merkezindeki coşkuyu saniye saniye görüntüledi. Mehmetçik ve ÖSO birlikleri ilçe merkezinde hilal oluşturarak zaferi kutladı.

TSK VİDEO PAYLAŞTI

TSK da Afrin kent merkezinden bir video paylaştı. Videdoda kent merkezindeki hükümet binasında bayrak açan bir askerimiz "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 18 Mart Şehitler Günü'nde Türk milletine ve tüm şehitlerimize armağanıdır" diye bağırıyor.

Görüntülerde ilçe merkezindeki tanklar, Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı unsurlar da yer alıyor.

DÜN GECE NELER YAŞANDI?

TSK'nın Afrin'de dağıttığı bildirilerin ardından Afrin’deki siviller, kentin güneydoğusundan açılan koridorla bölgeyi güvenli bir şekilde terk etti. Sivillerin Afrin’den ayrılmasının ardından da TSK ve ÖSO operasyon için harekete geçti.

1880754_1cdd120881808ed6169d833ff3240786

JETLER VE TOPÇULAR BOMBALADI ÖZEL KUVVETLER VE ÖSO GİRDİ

2 bin 300 kilometrekarelik alana sahip Afrin’in kuşatılan şehir merkezine yönelik dün gece operasyon başlatıldı. TSK’nın Özel Kuvvetleri öncü olarak gece girdiği Afrin merkezinde çatışmalarla teröristlere büyük kayıp yaşattı. Türk Hava Kuvvetleri jetleri ile topçu birlikleri de gece boyu belirlenen terör örgütü hedeflerini bombaladı. Şafak sökmeden karadan ÖSO unsurları ile şehre giren Mehmetçik, ilçe merkezinin kontrolünü bu sabah saat 08.30 itibariyle sağladı.

AFRİN ŞEHİR MERKEZİNE VE SÖZDE KANTON BİNASINA TÜRK BAYRAĞI

Afrin merkezinde bulunan terör örgütünün sözde Afrin kantonu yönetim binası ile kentin her yerinden görülen hakim noktasına Mehmetçik tarafından törenle Türk bayrağı dalgalandırıldı. Bir Türk askeri, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Türk milletine ve yüce şehitlerimize armağanıdır" dedikten sonra Mehmetçik ve ÖSO unsurları, silahlarıyla havaya ateş açarak kutlama yaptı.

MEHMETÇİKTEN KOMANDO ANDI

Afrin kent merkezini ele geçiren Mehmetçik kent meydanında toplanarak komando andını seslendirdi. O anlar böyle görüntülendi.

TSK: ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Afrin’deki mayın ve el yapımı patlayıcı arama ve imha çalışmalarının devam ettiği açıklandı. TSK açıklamasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!" ifadeleri yer aldı.

fft16_mf11034490

3 BİN 700’ÜN ÜZERİNDE TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Harekatın başından bu yana teröristler tarafından sınır hattında bulunan Hatay ve Kilis’e 94 roket ve füze atıldı. Bu saldırılarla 7 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 113 kişi de yaralandı. Harekata katılan Türk askerlerinden 46’sı, ÖSO mensuplarından ise 116’sı şehit oldu. Başarıyla yürütülen harekatta 103’ü dün geceden bu yana toplam 3 bin 700’ün üzerinde terörist de etkisiz hale getirildi.

ABDULLAH AĞAR: MEHMETÇİK VE ÖSO AFRİN’İN KALBİNDE

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, başarıyla yürütülen harekatı DHA’ya değerlendirdi. Ağar, Afrin’in kalbine düzenlenen operasyonun, harekatın 57’nci gününe denk getirilip 57’nci Alay şehitlerine atfedildiğini söyledi. Abdullah Ağar, şöyle dedi:

"Çanakkale 57’nci Alay’ın tüm askerleri şehit olmuştu. Afrin harekatı, 57’nci günde başladı ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Mehmetçi o anlamlı günde Afrin’in kalbinde Türk bayrağını dalgalandırdı. Dün gece başlayan Afrin harekatı, büyük bir askeri akıl ve hızla gelişti. Farklı yön ve istikametlerden büyür bir hızla gelen birlikler, Afrin’in kalbinde buluştu. PKK tutunamadı. Dün gece çok şiddetli çatışmalar oldu ve bugün PKK’nın ortada olmadığını görüyoruz. Bundan sonraki süreç devam ediyor, tam anlamıyla bitmiş değil. Ama şu an Mehmetçik ve ÖSO Afrin’in kalbinde. En sembol alanlarında en kritik alanlarda askerimiz bulunuyor."

AFRİN

'HER AN KAHPECE BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYA KALINABİLİR’

Ağar, patlayıcı tuzaklarına da dikkat çekerek şöyle devam etti:

Patlayıcıların temizlenmesi gerekiyor. Tünellerin deşifresi PKK’nın silah ve mühimmatlarının toplanması, masum ve terör unsurlarının birbirinden ayrıştırılması, bu saatten sonra çok önemli. Her an kahpece bir saldırıyla karşı karşıya kalınabilir.ÿ En ufak bir zafiyete yer verilmeden harekat tüm hassasiyetleriyle devam ediyor.

fft16_mf11034570

’EN AZ 5 BİN TERÖRİST ETKİSİZ HALDE’

Ağar, bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise en az 5 bin olduğunu ifade ederek, "Türk Silahlı Kuvvetleri, etkisiz hale getirilen terörist sayısını en son 3 bin 530 olarak açıkladı. Ancak bu rakam aslında daha fazla. TSK kendi tespit ettiklerini açıklıyor. TSK’nın temel vazifesi, harekat olduğu için teröristlerin sayısına fazla bakmıyor. Harekatta PKK tarihinde ilk defa bu kadar eğitilmiş dağ kadrosu zayiatı veriyor. Harekatta en az 5 bin terörist etkisiz halde" diye konuştu.

’FIRAT KALKANI’YLA AFRİN-KOBANİ KANTONLARININ BİRLEŞMESİ ENGELLENDİ

TSK’nın yine ÖSO ile birlikte 24 Ağustos 2016’da başlattığı ve 29 Mart 2017’de tamamlanan ’Fırat Kalkanı Harekatı’yla da 243 meskun mahalde, 2 bin 15 kilometrekarelik alanın kontrol sağlanarak Cerablus-El Bab hattı teröristlerden temizlendi. 67 Türk askerinin, 600 de ÖSO mensubunun şehit olduğu ’Fırat Kalkanı Harekatı’nda, 3 bini aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Bu harekatla; terör örgütünün Türkiye sınırında Afrin ve Kobani kantonlarının birleştirilmesi engellenerek bölgedeki halk zulümden kurtarıldı.

oso-birlikleri-afrin-e-kentin-guneydogusundan-girmeye-basladi-11034480

KADINLAR ZILGITLARLA KARŞILADI

DHA'nın haberine göre Afrin kent merkezine ilerleyişini sürdüren ÖSO güçleri, bir dükkana girip çocuklarıyla birlikte teröristlerden saklanan bir grup kadın tarafından zılgıtlarla karşılandı. ÖSO mensuplarını karşılarında görüp kepengini açtıkları dükkandan çıkan kadınlar, zılgıtlarla sevinç gösterisinde bulundu.

ÖZEL KUVVETLER OPERASYONA BAŞLAMIŞTI

Öte yandan dün akşam CNN TÜRK canlı yayınına katılan terör uzmanı Abdullah Ağar'ın verdiği bilgiye göre, Afrin merkezine Özel Kuvvetlerle birlikte, komandolar ve ÖSO birlikleri de girdi.

Afrin’de 'Doğu' ve 'Batı' cephesi birleşti ve böylece doğudan ve batıdan gelen birlikler buluştu. TSK’dan yapılan açıklamada “Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular.” denildi.

Manşet yönlendirme


En Çok Aranan Haberler