HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özgecan için tek yürek oldular

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde aralarında Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül ile yerleşik yabancıların da bulunduğu yüzlerce kişi, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

Özgecan için tek yürek oldular

KEMER(Antalya), (DHA) -Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, cinayete kurban giden kadınlar anısına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Grupta, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Karadüz ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yerleşik yaşayan Norveçliler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

'KEMER'DE OTELDE ÇALIŞTI'

Burada konuşan Başkan Mustafa Gül, "2 gündür üzüntülüyüz. Özgecan kızımızın yaz aylarında okul harçlığını çıkartmak için Kemer'de bir otelde çalıştığını öğrendik. Kadın cinayetlerine ve kadına yapılan kötülüğe 'hayır' demek için buradayız. Bizlere Cumhuriyeti emanet eden değerli büyüğümüz Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlarıyız. 80 yıl önce Türkiye'nin o dar bölgede kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan bir ecdadın evlatlarıyız. Onun için kadın cinayetlerini önlemek ve sesimizi bir nebze duyurabilmek için burada toplandık" dedi.

'SOKAKLAR GÜVENLİ DEĞİL'

Kadınlar adına konuşan Başkan Gül'ün eşi Neşe Gül ise şöyle dedi:

"Yakılarak katledilmek o kadar tarifsiz bir ölüm şekli ki bunun karşısında akıllar çaresiz kalmakta, vicdanlar kanamaktadır. Bir ailenin gencecik evladını üstelik bu şekilde kaybetmesi bizlerin yüreğine oturmuş, bir kor gibi içimizi yakmıştır. Bu aşağılık cinayet, kadına şiddetin ve tecavüz olaylarının yaygınlaştığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Kadına tecavüzlerin normalleştiği, cinayetlerin alışıldığı, cinselliğin alenileştiği, genç ve çocukların her türlü cinsel ve şiddet eğilimli etkiye açık olduğu bir sosyal yapıya siyasetçilerin başarısızlığı da eklenince sokaklar hiçbir evladımız için güvenli olmayacaktır. Başka Özgecan'lar katledilmesin, başka analar babalar böyle bir evlat acısı yaşamasın diye gereken bütün önlemler alınmalıdır."

Konuşmaların ardından grup, Cumhuriyet Meydanı'ndan çıkarak Atatürk Caddesi üzerinden Çınarlı kavşağına kadar sloganlar atarak yürüdü. Grup daha sonra eylemini sonlandırdı.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler