HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özgür astsubay Bab’da esir mi?

Öncü Hudut Karakolu Komutanı Özgür adlı kayıp astsubayı IŞİD’in kaçırarak Suriye’nin Bab ilçesinde tutulduğu iddia edildi.

Özgür astsubay Bab’da esir mi?

IŞİD’in astsubaya karşılık Türkiye’ye sığınan iki üyesini istediği ileri sürüldü.

Suriye sınırındaki Öncü Hudut Karakolu Komutanı Özgür Örs adlı kayıp astsubayın, terör örgütü IŞİD tarafından kaçırıldığı ve Suriye’nin Bab ilçesinde tutulduğu iddia edildi. Terör örgütünün astsubaya karşılık Türkiye’ye sığınan iki üyesini istediği ileri sürüldü. Astsubayın elindeki G3 piyade tüfeği ve belindeki beylik tabancası ile kaçırıldığı ifade edildi.

Bab IŞİD’in önemli üslerinden
Milliyet'in haberine göre, komutanın son 15 gün içinde Türkiye üzerinden IŞİD’e katılmak için Suriye’ye kaçak yollardan giriş yapmaya çalışan toplam 70 kişiyi yakalaması ve kaçakçıların sınırdan geçişlerini engellemesi nedeniyle örgütün hedefi haline geldiği değerlendirmeleri yapılıyor. IŞİD’den kaçan ve yakın zamanda sınırı geçerek Özgür astsubayın grev yaptığı karakola teslim alan iki IŞİD’linin iadesinin sağlanması amacıyla kaçırma eyleminin yapıldığı iddialar arasında.

Suriye sınırının Kilis bölümünde Öncü Hudut Karakolu’nda görevli astsubay geçen hafta içinde kaybolmasına dair değişik iddialar gündeme geldi. Astsubayın sınırdan geçiş yapan kaçakçıları kovalarken silahı ile Suriye topraklarına girdiği sırada kaçırıldığı ifade edildi.

Bu iddia henüz doğrulanmazken astsubayın kaçırılmasında IŞİD parmağı kesinlik kazanıyor. Milliyet’in yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Özgür Astsubay, elindeki G3 piyade tüfeği ve belindeki beylik tabancası ile IŞİD tarafından kaçırıldı.

Astsubayın sınırdan kaçırıldıktan sonra Kilis’in Çobanbeyli beldesi karşısına düşen ve sınırdan 30 kilometre mesafede bulunan IŞİD’in denetimindeki Suriye’nin Bab ilçesine götürüldü. Örgütün önemli üslerinden biri olan Bab’da, kaçırılan önemli isimlerin tutuldiği ifade ediliyor. Bab’da tutulan astsubayın serbest bırakılması için Türk makamlarının sınırda IŞİD yetkilileriyle bağlantı kurulduğu ileri sürüldü. İddiaya göre IŞİD, astsubay karşılığında Türkiye’ye kaçan ve örgüt içinde geçmişte önemli görevler üstlenen biri Konyalı olduğu öğrenilen iki militanını geri istedi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı: Astsubay Ö.Ö'den haber alınamadı. Tahkikat çok yönlü sürüyor. Özel kuvvetler ya da başka bir birlik sınır ötesi operasyon yapmadı. MİT de tüm kurumlar dahil fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler