HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özgür Suriye Ordusu’na arazi araçları gönderildi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu’na arazi tipi araçlar gönderildi.

Fırat Kalkanı Harekatı, 102'nci gününde Suriye’nin El Bab bölgesi yakınlarında sürerken, TIR'lara yüklenen arazi tipi (Pikap) araçlar, Kilis’in Elbeyli ilçesi Çobanbey bölgesinden Suriye içlerine gönderildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ateş desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü DEAŞ arasında El Bab bölgesinde çatışmaların sürdüğü bildirildi.

'Türkiye'nin dediği oluyor: Suriye'nin kuzeyinde tampon bölge oluşuyor'

İngiliz The Times gazetesine göre Türkiye'nin Suriye'nin istediği kuzeyde 'yarı kalıcı bir tampon bölge' oluşumu gerçekleşecek, Halep ise Rusya'nın desteklediği Suriye ordusunda kalacak.

Putin ile Erdoğan son birkaç hafta içerisinde üç kez telefonla görüştü. İngiliz The Times gazetesi, Türkiye ile Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde kontrolün kimde olacağı konusunda anlaşmaya başladığını yazdı. Londra'da Arapça yayımlanan El Şark el Ewsat gazetesi de Ankara'da yapılan görüşmeler sonucunda ateşkes ilan edilmesinin karşılığında eski adı Nusra Cephesi olan Şam'ın Fethi Cephesi'nin savaşçılarının Doğu Halep'ten ayrılacağını söyledi. (AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler