HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paraların kontrolü Veli Küçük'teydi

Gizli tanık "Pekerin talimatıyla hazırlanan paraların kontorlü Veli Küçük'teydi" dedi.

Paraların kontrolü Veli Küçük'teydi

Ergenekon davasının gizli tanığı Poyraz 213. duruşmada hakimin sorularını yanıtladı. Gizli tanık "Pekerin talimatıyla hazırlanan paraların kontorlü Veli Küçük'teydi" dedi.

Ergenekon davasının gizli tanığı Poyraz, cezaevinde bulunanlara dağıtılan paraların kontrolünün emekli Tuğgeneral Veli Küçük'te olduğunu söyledi.
Gizli tanık, hakimin 'Paraların nasıl dağıtıldığına' yönelik sorusuna ise "Sedat Peker bir kişinin ne kadar masrafı olduğunu hesaplar ona göre haftalık verirdi. Paraların kime gittiğini bilmiyorum ama kontrolü Veli Küçük'teydi" şeklinde cevap verdi.
Birinci ''Ergenekon'' davasının 213. duruşması başladı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki büyük salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 18 tutuklu sanık katıldı.
Bu davadan tutuksuz yargılanan başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay ile başka suçtan hükümlü Sedat Peker de duruşmada hazır bulundu.
Tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Hayrettin Ertekin, Seyhun Zayim, Zekeriya Öztürk, Ergün Poyraz ve Mehmet Fikri Karadağ ile men cezası verilen Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu, Özkan Kurt ve Osman Yıldırım ise duruşmaya gelmedi.
Duruşmada, salı günü yapılan oturumda kendi isteği üzerine sesi ve görüntüsü gizli tanık odasından bozulmadan salona yansıtılan gizli tanık ''Poyraz'', üye hakim Nihat Topal'ın sorularını yanıtladı.
**TALİMAT PEKER'DEN**
Gizli tanık, ''Peker'in talimatıyla cezaevine düşen arkadaşlara, ailesine ve evine yardım yapılıyordu. Zarflar hazırlanır, o zaman kim görevliyse dağıtımı o yapardı'' dedi.
Hakim Topal'ın ''Sizin bulunduğunuz dönemde elde edilen gelirler ne şekilde paylaşılıyordu?'' sorusuna gizli tanık, ''Paylaşım yok. Sedat Peker, kişinin bir haftalık harcayacağı parayı hesaplar, ona göre haftalık verirdi'' şeklinde yanıt verdi.
**PARALAR NEREDEN TEMİN EDİLİYORDU?**
Gizli tanığın ''Veli Küçük'ün Kocaeli Jandarma Alay Komutanı olduğu dönemde, Peker'in içinde para bulunan spor çanta ile alaya gittiği'' şeklindeki iddialarını anımsatan hakim Topal, bu paraların nereden temin edildiğini sordu.
Alınan ihalelerden kazanılan paraların Sedat Peker'e gittiğini ifade eden gizli tanık, ''Peker önce rapor hazırlar, para bagaja konulurdu. İzmit'e gidiyorduk. Paranın kime gittiğini bilmiyorum ama kontrol Veli Küçük'teydi'' diye konuştu.
Gizli tanık, Peker'in Veli Küçük ile görüşmesinden sonra bürosuna çekilerek, zarfları hazırladığını, paranın da bu şekilde dağıtıldığını söyledi.
**VİLLADA SORGULAMA**
Poyraz'ın, ''Sedat Peker'in Bayramoğlu'ndaki villayı Veli Küçük ile tanıştıktan sonra aldığı'' şeklindeki iddialarını hatırlatan Topal, bu villada sanıklardan Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Mehmet Fikri Karadağ'ın toplantı yapıp yapmadığını sordu.
İnsanların sorgulanmak amacıyla bu villaya getirildiğini ifade eden gizli tanık, ''Bu villada toplantı yapıldığına şahit olmadım. Sorgulanmak amacıyla insanlar getirilirdi.
Villa jandarma bölgesindeydi. Gebze İstanbul'un arka bahçesiydi. Oraya jandarma bakıyordu. Bizim mıntıkamız, rahat'' diye yanıtladı.
Gizli tanığın iddiaları üzerine söz alan sanık Sedat Peker de, Bayramoğlu'ndaki villanın o dönemde de, şimdi de polisin bölgesinde olduğunu söyledi.
Duruşma, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin gizli tanığa sorularını yöneltmesiyle devam ediyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler