HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paralarını alamaya işçiler çatıya çıktı

Denizli'de taşeron işçiler, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla çatıyı çıkıp toplu intihar girişiminde bulundu. 7 katlı binanın çatısında yaklaşık 3 saat direnen işçiler ikna edilerek indirildi.

Paralarını alamaya işçiler çatıya çıktı

Denizli'de, TOKİ'nin yaptırdığı öğrenci yurt binasında çalışan taşeron işçilerden 6'sı, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla çatıyı çıkıp toplu intihar girişiminde bulundu. 7 katlı binanın çatısında yaklaşık 3 saat direnen işçiler ikna edilerek indirildi.

Bugün saat 14.00 sıralarında Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Yerleşkesi içindeki Kredi Yurtlar Kurumu kampusu içinde TOKİ tarafından yaptırılan öğrenci yurdu binasında çalışan 6 işçi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle çatıya çıktı. Binanın yedinci katında intihar girişiminde bulunan işçileri farkeden çevredekiler, durumu polise bildirdi. Olay yeri çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye sevk edildi.

İtfaiye ekipleri çatıdan sarkan işçiler için tedbir amacıyla hava yastığı kurdu. Polis ekipleri binaya girerek 8 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri süren işçileri ikna etmeye çalıştı. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru'da olay yerine gelip, işçileri iknaya çalışırken, bir yandan da psikologlar çağrıldı. Ancak ikna çabalarına rağmen işçiler maaşlarının ödenmeden inmeyeceklerini söyledi. Yaklaşık 3 saat direnen işçiler, daha sonra ikna olup, çatıdan indi.

İşçileri çalıştıran taşeron Orhan Ötgün'ün çok sayıda işçinin maaşını ödemeden ortadan kaybolduğu, işçilerden biri olan Doğan Ötgün'ün de amcasının oğlu olduğu öğrenildi. İşçiler ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

DHA

En Çok Aranan Haberler