HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Ağrı milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Ağrı milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Ağrı milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Ağrı milletvekili adayları belli oldu

7 Haziran 2015'te gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Seçimlerine az bir süre kala partiler 81 ilde seçimlerde yer alacak adaylarını belirlediler. Tüm illerde adayların kimler olacağı merak ediliyordu. Bütün illerde olduğu gibi Ağrı milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 4 milletvekiliyle temsil edilecek Ağrı'da, geçmiş seçimlerde AKP ve HDP partilere oranla oldukça yüksek oy oranlarına ulaştı. Ağrı'da 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın AKP ile HDP arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Ağrı'da en fazla oyu yüzde 61,28 ile Selahattin Demirtaş aldı. Diğer adaylardan Recep Tayyip Erdoğan yüzde 36,44 oranında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 2,27 oranında oy almıştı.

Ağrı'da 2014 Yerel Seçimlerinde yarış BDP ile AKP arasında geçti. BDP yüzde 51 ile en fazla oyu alan parti olurken, AKP yüzde 45,4 oy ile BDP'yi takip etti. SP ise yalnızca yüzde 1,3 oranında oy alabildi.

2011 Genel Seçimlerinde AKP yüzde 47,54 ile en fazla oy alan parti oldu. AKP'nin ardından en fazla oyu ise bağımsız aday Halil Aksoy aldı. Bu seçimde MHP ve CHP ise yalnızca yüzde 2,22 oranında oy alabildi.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler