HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aksaray milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Aksaray milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Aksaray milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Aksaray milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Aksaray milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 3 milletvekiliyle temsil edilecek Aksaray'da, geçmiş seçimlerde AKP ve MHP diğer partilere oranla daha yüksek oy oranlarına ulaştı. Ağrı'da 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın AKP ile MHP arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Aksaray'da en fazla oyu yüzde 74 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Erdoğan'ın ardından en fazla oyu alan aday ise yüzde 24,54 oy alan Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. Selahattin Demirtaş ise sadece yüzde 1,46 oranında oy alabildi.

Aksaray'da 2014 Yerel Seçimlerinde yüzde 56,9 oranında oy alan AKP zaferle ayrıldı. Bu seçimlerde MHP yüzde 34,3 oy oranına ulaşırken, CHP ise yüzde 6,5 oranında oy aldı. BBP'nin oy oranı ise yüzde 1.1 oldu. Bu sonuçla AKP'li aday Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Belediye Başkanı seçildi.

2011 Genel Seçimlerinde AKP yüzde 66.08 oranında oy alarak diğer partilere fark attı. MHP bu seçimde yüzde 17,98 oranında, CHP ise yüzde 11,75 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 1,04 oy oranı ile BBP takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler