HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seçimler öncesinde Ankara milletvekili adayları listeleri YSK'da

Siyasi partilerin kesinleşen Ankara milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gönderildi. YSK, Ankara milletvekili adayları listesini internet sitesinden yayımladı.

Seçimler öncesinde Ankara milletvekili adayları listeleri YSK'da

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Ankara milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 32 milletvekiliyle temsil edilecek Ankara'da, geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP ve MHP arasında yaşandı. Ankara'da 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın özellikle bu üç partiler arasında geçmesi bekleniyor. Vatandaşlar yerel seçimlerde büyük çekişmenin yaşandığı başkent Ankara'da en yüksek oyu hangi adayların alacağını merak ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Ankara'da en çok oyu yüzde 51,31 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 45,22 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yalnızca yüzde 3,47 oranında oy alabildi.

Ankara'da 2014 Yerel Seçimlerinde AKP ve CHP arasındaki büyük bir çekişme yaşandı. AKP'nin oy oranının 44,9 olduğu yerel seçimlerde CHP ise yüzde 43,8 oranında oy aldı. Bu iki partiyi yüzde 7,8 oy oranı ile MHP ve yüzde 1,3 oy oranı ile BBP takip etti. Bu sonuçla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yeniden Melih Gökçek oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Ankara'da AKP yüzde 49,2 oranında oy oranına ulaştı. CHP bu seçimde yüzde 31, 37 oranında, MHP ise yüzde 14,59 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 1,1 oy oranı ile BBP takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler