HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ardahan milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Ardahan milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Ardahan milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Ardahan milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Ardahan milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 2 milletvekiliyle temsil edilecek Ardahan'da, geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP arasında yaşandı. Ardahan'da 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın yine AKP, CHP ve HDP arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Ardahan'da en çok oyu yüzde 40,69 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 36,23 oranında oy aldığı seçimlerde, Selahattin Demirtaş ise yüzde 23,09 oranında oy aldı.

Ardahan'da 2014 Yerel Seçimlerinde AKP ve CHP arasındaki büyük bir çekişme yaşandı. AKP'nin oy oranının 34,3 olduğu yerel seçimlerde CHP ise yüzde 33,7 oranında oy aldı. Bu iki partiyi yüzde 10,8 oy oranı ile BDP, yüzde 2,3 oy oranı ile DP ve yüzde 6,9 oy oranı ile MHP takip etti. Bu sonuçla Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Ardahan'da AKP yüzde 40,22 oranında oya ulaştı. CHP bu seçimde yüzde 29,85 oranında, bağımsız aday Yüksel Avşar ise yüzde 12,32 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 9,99 oy oranı ile MHP, yüzde 2,94 oy oranı ile BBP ve yüzde 1,64 oy oranı ile DP takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler