HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesir milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Balıkesir milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Balıkesir milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Balıkesir milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Balıkesir milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 8 milletvekiliyle temsil edilecek Balıkesir'de, geçmiş seçimlerde mücadele CHP, AKP ve MHP arasında yaşandı. Balıkesir'de 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın yine üç partinin arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Balıkesir'de en çok oyu yüzde 49,36 ile Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 47,80 oranında oy aldığı seçimlerde, Selahattin Demirtaş ise yüzde 2,86 oranında oy aldı.

Balıkesir'de 2014 Yerel Seçimlerinde; AKP yüzde 39,8 oy aldı. CHP ise yüzde 31,6 oranında oy ile ikinci sırada yer aldı. Bu seçimde MHP'nin oy oranı ise yüzde 25,3 oldu. Bu sonuçla birlikte AKP'nin adayı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

2011 Genel Seçimlerinde Balıkesir'de AKP yüzde 46,54 oranında oya ulaştı. CHP bu seçimde yüzde 33,82 oranında, MHP ise yüzde 13,9 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 1,2 oy oranı ile DP, yüzde 1,11 oy oranı ile SP takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler