HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batman milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Batman milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Batman milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Batman milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Batman milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 4 milletvekiliyle temsil edilecek Batman'da, geçmiş seçimlerde mücadele BDP ve AKP arasında yaşandı. Batman'da 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın yine bu partilerin arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Batman'da en çok oyu yüzde 60 ile Selahattin Demirtaş aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 38,02 olurken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise 1,98 oranında oy alabildi.

Batman'da 2014 Yerel Seçimlerinde; BDP yüzde 55,90 oy aldı. AKP ise yüzde 31 oranında oy ile ikinci sırada yer aldı. Bu seçimde HÜDA PAR'ın oy oranı ise yüzde 8,1 oldu. Bu sonuçla birlikte BDP'nin adayı Sabri Özdemir, Batman Belediye Başkanı seçildi.

2011 Genel Seçimlerinde Batman'da AKP yüzde 36,91 oranında oya ulaştı. Bu seçimde bağımsız adaylardan Ayla Akat Ata yüzde 26,06 oranında, Bengi Yıldız ise yüzde 25,78 oranında oy aldı. Öte yandan CHP'nin yüzde 6,55 oranında oy aldığı seçilerde, BBP ise yüzde 1,48 oranında oy alabildi.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler