HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitlis milletvekili aday listesi YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Bitlis milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Bitlis milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Bitlis milletvekili aday listesi YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Bitlis milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 3 milletvekiliyle temsil edilecek Bitlis'te geçmiş seçimlerde mücadele AKP ile BDP arasında yaşandı. Bitlis'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın AKP ile HDP arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Bitlis'te en çok oyu yüzde 52,06 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Selahattin Demirtaş yüzde 43,72 oranında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yalnızca yüzde 4,22 oranında oy alabildi.

Bitlis'te 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 43,9 ile BDP aldı. AKP yüzde 40,6 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. HÜDA PAR ise yüzde 5,9 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 3,3 oy oranı ile DP takip etti. Böylece BDP'li aday Hüseyin Olan, Bitlis Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Bitlis'te AKP yüzde 50,62 oy oranına ulaştı. Bağımsız aday Hüsamettin Zenderlioğlu bu seçimde yüzde 26,04 oranında, diğer bağımsız aday ise yüzde 14,29 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 3,17 oy oranı ile MHP, yüzde 1,72 oy oranı ile CHP takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler