HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kilis milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Kilis milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Kilis milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Kilis milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Kilis milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 2 milletvekiliyle temsil edilecek Kilis'de geçmiş seçimlerde mücadele CHP, AKP ve MHP arasında yaşandı. Kilis'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Kilis'de en çok oyu yüzde 64,98 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 31,24 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 3,79 oranında oy alabildi.

Kilis'de 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 50,8 ile AKP aldı. MHP yüzde 39,6 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. CHP ise yüzde 3,1 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 2,7 oy oranı ile BBP takip etti. Böylece AKP'li aday Hasan Kara, Kilis Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Kilis'de AKP yüzde 59,5 oy oranına ulaştı. MHP yüzde 20,97 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. CHP'nin oy oranı ise 15,2 oldu. Bu partileri yüzde 1,27 oy oranı ile DSP, yüzde 0,95 oy oranı ile SP takip etti.

[

****](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler