HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paşa'nın yasak aşk istifası

Paşa'nın yasak aşk istifası

Terörle mücadelede "kritik" konumdaki Diyarbakır'ın Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Celal Çıtak "sürpriz" bir kararla istifa etti. Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen'den sonra Tuğgeneral Çıtak'ın da "aşk" dedikoduları yüzünden görevinden istifa ettiği öne sürülüyor.

BOŞANMA DAVASI AÇMIŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde tuğgeneralliğe en genç terfi eden subaylardan biri olan Tuğgeneral Celal Çıtak, parlak sicili ile ön plana çıkmıştı. Jandarma Teşkilatı'nda geleceği "parlak" komutanlardan biri olarak gösterilen Çıtak'ın sürpriz istifasının "özel hayatında" yaşadığı sorunlardan kaynaklandığı iddia ediliyor. Kulislerde, Çıtak Paşa'nın eşinden boşanmak için dava açtığı ve gönlünü eski bir bankacıya kaptırdığı konuşuluyor.

DİLEKÇE VERDİ

Bu yılki Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) tümgeneralliğe terfi etmesine kesin gözüyle bakılan Tuğgeneral Celal Çıtak, geçen hafta Jandarma Genel Komutanlığı'na emekliye ayrılmak için dilekçe gönderdi. Karargah, terfi sırasında olan Çıtak'ı istifadan vazgeçirmeye çalıştı. Ancak Çıtak kararından geri dönmedi. Genel Komutan Orgeneral Işık Koşaner, başvuruya "onay" verdi ve emekli işlemleri başlatıldı.

İHBAR MEKTUBU GELDİ Mİ?

Kulislere yansıyan iddialara göre, Diyarbakır Bölge Komutanlığı'na atanmasından sonra Celal Çıtak'ın eski bir bankacı ile aşk yaşadığına ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı'na imzasız ihbar mektubu gönderildi. Karargah, özel hayatı ilgilendirdiği için ihbar mektubunu işleme koymadı. Eşinden ayrılmak için boşanma davası açtığı öğrenilen iki çocuk babası Çıtak'ın, yaşadığı aşk nedeniyle bu kararı aldığı iddialar arasında. Çıtak Paşa'nın boşanma davası sonuçlandıktan sonra eski bankacı ile evlenmeyi planladığı öne sürüldü. Çıtak'tan boşalan Diyarbakır Bölge Komutanlığı'na Konya Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan kaydırıldı. Kalkan'ın yerine ise Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ergun Koçak Konya Bölge Komutanlığı'na atandı.

TEŞKİLATTA ÜÇÜNCÜ İSTİFA

Jandarma teşkilatında hükümetle askeri karşı karşıya getiren "Beyaz Enerji" operasyonunu yürüten eski Harekât Başkanı Tümgeneral Osman Özbek ve Aydın Bölge Komutanı Tuğgeneral Kadir Ali Esener'den sonra Diyarbakır Bölge Komutanı Tuğgeneral Çıtak görevinden istifa eden üçüncü general oldu. Özbek, Kayseri Bölge Komutanlığı'na tayin edilmesini "tenzil-i rütbe" görerek, Esener Paşa da YAŞ'ta iki yıl terfi ettirilmeyip görev süresinin uzatılmasına tepki gösterip görevlerinden istifa etmişti.

ÜSTÜN BASARISI ‘MÜMTAZ' TERFiYLE ÖDÜLLENDiRiLDi

Kara Harp Okulu'ndan 1980'de mezun olan Tuğgeneral Celal Çıtak, sırasıyla Kara Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun olarak kurmay oldu. Tuğgeneral Çıtak, Türk İnkılap Tarihi alanında doktora yaptı. Celal Çıtak Paşa, gösterdiği üstün başarı nedeniyle "mümtaz" terfi ile ödüllendirildi. Kurmaylık, mümtaz terfi ve doktora yapması Çıtak'ın devre arkadaşlarının 5 yıl önünde kıdem almasını sağladı. Sicili başarılarla dolu olan Diyarbakır'ın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak, bölge halkı tarafından oldukça seviliyordu.

ENDER SUBAYLARDAN BİRİ

Çıtak, parlak sicili sayesinde 2003'de Sivas İl Jandarma Komutanlığı'ndan tuğgeneralliğe terfi etti. Çıtak, TSK içinde 40 yaşında tuğgeneralliğe terfi eden ender subaylardan biri oldu. Çıtak, iki yıl boyunca Jandarma Genel Komutanlığı'nda personel başkanlığı yaptı. 2006'da ise Diyarbakır Bölge Komutanlığı'na atandı. Geçen yılki YAŞ toplantısında Çıtak'ın görev süresi bir yıl uzatılmıştı.

Kaynak: Bugün

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler