HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pasaport alacaklar dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Dairesi Başkanlığı, umuma mahsus pasaport müracaatında bulunan vatandaşların seyahatlerinden en az 1 ay önce müracaat etmelerini istedi.

Pasaport alacaklar dikkat!

Uluslararası standartlarda hazırlanan e-pasaportlar 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle kullanıma sunuldu. e-pasaport başvuruları, Türkiye'de 81 il ve 310 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, yurt dışında ise bağlı bulunulan dış temsilciliklere yapılabiliyor.

Pasaport Dairesi Başkanlığı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nden temin edilen umuma mahsus (Bordo) pasaport defterlerinin sevkıyatında yaşanan sıkıntılardan dolayı umuma mahsus pasaport tanziminde ve gönderilmesinde gecikmeler yaşandığını bildirdi.

Başkanlık, "Umuma mahsus pasaport müracaatında bulunan vatandaşlarımızın planladıkları seyahatten en az 1ay önce müracaatlarını yapmaları faydalı olacaktır. Diğer pasaport türlerinde herhangi bir sıkıntı bulunmamakta olup gelen müracaatlar aynı gün içerisinde tanzim edilerek vatandaşlarımızın müracaat esnasında vermiş oldukları adreslere gönderilmek üzere PTTye teslim edilmektedir. Umuma mahsus pasaport tanzimi normale döndüğünde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler