HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pastırma yazı geliyor

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Pastırma yazı geliyor

Günlerdir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olan İstanbul, hafta başından itibaren güneşi görecek. Önümüzdeki hafta sonu ise, termometreler 20 dereceyi gösterecek, ‘pastırma yazı’ yaşanacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Bugünden itibaren güneş, yüzünü gösterecek ve sıcaklık artmaya başlayacak. Cuma günü, sıcaklık 17 dereceye kadar çıkacak. Önümüzdeki hafta sonu ise termometreler 20 dereceyi görecek. Halk arasında ‘pastırma sıcağı’ olarak ifade edilen, bahar günleri yaşanacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Artvin, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Artvin'in iç kesimleri, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 10

İstanbul: Parçalı bulutlu 13

İzmir: Az bulutlu ve açık 17

Adana: Parçalı az bulutlu 22

Antalya: Az bulutlu 24

Samsun: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11

Trabzon: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği (Yağışların kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor) 10

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 0

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 14

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler