HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patlamada yaralanan asker, babasını arayıp haber vermiş

Kayseri'deki bombalı saldırıda bacak ve kolundan yaralanan Komando Çavuş Tolga Öğütlü'nün, saldırının ardından Konya'nın Ereğli'deki babası Arif Öğütlü'yü arayıp, kendisini merak etmemesini söyledi.

Patlamada yaralanan asker, babasını arayıp haber vermiş

Erciyes Üniversitesi ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı.

Hain saldırıda 14 asker ve sivil şehit oldu, 55 kişi de yaralandı. Saldırıda 1'inci Komanda Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve çarşı iznine çıkan Komando Çavuş Tolga Öğütlü, kol ve bacağından yaralandı.

Halk otobüsünün sağ tarafından oturduğu belirtilen Öğütlü'nün saldırının ardından motosiklet satan babası Arif Öğütlü'yü telefonla arayarak, kendisini merak etmemesini ve yaralandığını söylediği ifade edildi.

Bunun üzerine babası Arif Öğütlü'nün bir yakını ile birlikte Kayseri'ye gittiği belirtildi. 3 kardeş ve Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu Elektronik bölümü mezunu olan Öğütlü'nün terhisine 150 gün kaldığı ifade edildi.

"İLK ARKADAŞLARIM AKLIMA GELDİ"

Otobüsün yolcu indirmek için durağa yanaştığını ifade eden Öğütlü, "Durakta otobüsten bir kişi indi. O sırada otobüse yaklaşan sivil araç patladı. Patlamada sağ ayağım ve sol kolum ile başımdan yara aldım. İlk arkadaşlarım aklıma geldi. Yerde yatan yaralı arkadaşlarıma yardım ettim. Sonra gelen ilk yardım ekipleri beni hastaneye kaldırdı" dedi.

Öğütlü, "Şehit olanlar, beraber oturup beraber kalktığımız, beraber yiyip içtiğimiz arkadaşlarımdı. Şu an çok üzgünüm. Allah onlara rahmet etsin. Yaralı arkadaşlarıma da şifa diliyorum" diye konuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler