HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patlamanın olduğu yer MİT'e 3 kilometre

Ankara Tren Garı kavşağında gerçekleşen ve İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre 95 kişinin öldüğü, 246 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda skandal bir detay ortaya çıktı.

Saldırının gerçekleştiği yer Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) yalnızca 3 kilometre mesafede. Emniyet ise 1 kilometre uzaklıkta.

Patlamaların meydana geldiği yer, Ankara'daki önemli noktalara çok yakın mesafede.

Patlama alanı ile Ankara Adliyesi arasında 1 kilometre, Emniyet arasında 1 kilometre, MİT arasında ise 3 kilometre mesefa var. Patlamanın oldu yer ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında 200 metre ve Merkez Bankası arasında 500 metre bulunuyor. Önemli merkezlerin ortasındaki patlamaya engel olunamaması, istihbarat zafiyeti iddialarını güçlendiriyor.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre, patlamanın ardından düzenleyici komite mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı.

İŞTE O PATLAMA ANI

Patlamanın olduğu bölge

SANATÇILAR KATILIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Sanatçılar ve sendika temsilcileri önceki gün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek mitinge katılım çağrısı yapmıştı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "13 yıllık AKP politikalarından mağdur olan herkes o gün Ankara'da buluşacak" derken, oyuncu Tarık Akan ise "Emekçi arkadaşlarım hangi sendikaya üye olursa olsun Ankara'da büyük bir güçle DİSK ile olsun" diye konuşmuştu.

CHP'li Gürsel Tekin: Yürüyüşe CHP'li vekiller de katılacaktı

Bugün yapılmaıs planlanan "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşüne CHP'li vekiller de katılacaktı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, başlamasından hemen önce bombalı saldırının gerçekleştiği mitinge destek vermek amacıyla CHP'li vekillerin de katılmasının planlandığını söyledi.

Mitingin toplanma yeri Tren Garı olarak belirlenmişti, patlama da burada gerçekleşti.

Ankara'daki patlamadan önce bu pankartları açmışlardı

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti.

Tren Garı önünde meydana gelen patlamalardan hemen önce toplananlar bu pankartları açmışlardı.

Sosyal medyada olaya ilişkin yapılan yorumlardan bazıları şöyle:


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler