HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PayPal geri dönmeye hazırlanıyor! PayPal nedir?

PayPal nedir? Kısa bir süre önce Türkiye'den çekildiğini açıklayan PayPal geri dönüyor. Vatandaşlar bu gelişme sonrasında, "PayPal nedir?" sorusuna yanıt arıyor. İşte PayPal nedir sorusunun yanıtı...

PayPal geri dönmeye hazırlanıyor! PayPal nedir?

PayPal geri dönüyor. Haziran ayında Türkiye'den çekildiğini açıklayan PayPal geri dönme kararı aldı. Türkiye yasalarına uymayı, vergi ödemeyi, kredi kartı ve kimlik bilgilerini aldığı kişilerin işlemlerini Türk server'ları üzerinden yapmayı reddetmesinin ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından lisansı iptal edilen PayPal gerekli düzenlemeleri yapacak ve ardından 2017'nin Mart ayında yeniden Türkiye'de faaliyete geçecek.

PAYPAL CROSS BORDER SİSTEMİYLE GELİYOR

Geçtiğimiz hafta BDDK ile bir toplantı gerçekleştirilen şirket, 2017'de yeniden Türkiye piyasasına dönmeye hazırlanıyor. Şirketin 2017 sonuna kadar server'larını Türkiye'ye taşıması planlanıyor. Cross Border (Sınır Ötesi) sistemiyle geri dönecek PayPal'ın yeni sisteminin getirileri eskisine göre farklı olacak. Cross Border uygulamasından yurtdışında bulunan bir kişiye Türkiye'den alışveriş yapma izni verilirken, Türkiye'den bir kişi yurtdışından alışveriş yapamayacak.

PAYPAL NEDİR?

eBay'ın yan kuruluşu olan PayPal, internet üzerinden çalışan bir ödeme sistemidir. Bu sistemde kredi kartı ile ya da kredi kartı kullanmadan internet üzerinden alışveriş yapan kişilerin güvenli alışveriş yapmaları sağlanmaktadır. PayPal, kişinin istenilen kişiye bir e-Posto adresi aracılığıyla para gönderebilmesine olanak sağlar. Dünyanın pek çok ülkesinde kullanılan PayPal'dan pek çok para birimi kullanılarak ödeme yapmak mümkündür. Burada para değişimlerini PayPal kendi döviz kurları ile otomatik olarak yapar. Türk Lirası ile de ödeme yapılabilen sistemde kullanıcılar kurları PayPal sitesinden takip edebiliyor.

Özellikle uluslararası satış işlemlerinde sıkça kullanılan sistemi kullanıcılar yüksek para transferi bedeli ödememek için sıkça tercih ediyor. 179 milyon aktif üyesi bulunan PayPal Global'in işlem hacmi ise 18 milyar Dolar. Öte yandan 6 Haziran 2016'da Türkiye piyasasından çekilmek zorunda kalan PayPal, Türkiye'de e-ticarette yüzde 12 civarında bir pazar payına sahip.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler